Evenimente
 
3 Octombrie 2015
Sala Radio
Participa : violoniștii Gabriel Croitoru și Liviu Prunaru și pianistul Horia Mihail
 
Eveniment
Multimedia
 

Sâmbătă, 3 octombrie 2015, ora 19,00, la Sala Radio, la început de stagiune de concerte Radio România, violoniștii Gabriel Croitoru și Liviu Prunaru, împreună cu pianistul Horia Mihail, se reunesc pentru un nou recital marca „Duelul viorilor”.
Atractivitatea evenimentului – deja cunoscut și așteptat de publicul bucureștean – este una specială prin bonusul oferit spectatorilor de către Editura Casa Radio la finalul recitalului, în foaierul central al Sălii de concerte Radio: lansarea recentului album „Duelul viorilor – Tango” și o sesiune de autografe cu cei trei artiști.

„Duelul viorilor” este un titlu inspirat pentru un proiect ce reunește doi violoniști de marcă, cu două viori de colecție: Gabriel Croitoru care cântă pe o vioară Guarneri ce i-a aparținut lui George Enescu și Liviu Prunaru, concert-maestrul uneia dintre cele mai bune orchestre din lume, Concertgebouw din Amsterdam, care deține o vioară Stradivarius. Două viori într-o ipotetică confruntare arbitrată de pianistul Horia Mihail și publicul entuziast care i-a aplaudat în multe dintre orașele României: un pariu câștigat, regăsit acum și pe compact-discul apărut la Editura Casa Radio, cu un repertoriu cel puțin incitant și destul de rar prezent în discografia românească, o selecție de celebre tango-uri.

Albumul este disponibil pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro) și la standul din str. Temișana nr. 31, București, unde poate fi achiziționat la prețul de producător.

Arhiva evenimente