CD Muzica > Jazz forum
 
STAGIUNEA DE JAZZ
LIVE SESSIONS
Catalog : 422 DDD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 61:54
Anul apariției : 2016

Stoc : NU

16.00 RON
Descriere
Cronici
 

În aglomeratul spațiu urban bucureștean, ticsit de pulsații culturale și extraculturale, concentrat în goana accentelor puse pe originalitate și particularitate, în antagonismul generațiile „soft” vs. „cool” sau „hippie” vs. „hip – hop”, în iureșul forțat, de cele mai multe ori, și lipsit de substanță al consumerismului muzical contemporan, jazzul a tras mereu folosul mobilității în redimensionarea activă a vârstei lui stilistice.
Din necesitatea echilibrării esteticii sonore de calitate în spațiul cultural bucureștean, printr-un demers logic și firesc al bateristului Vlad Popescu, în februarie 2010 a apărut ideea proiectului Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act, organizată de Radio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio. Anual, din octombrie și până în iunie, în „beciul” artistic de pe Calea Victoriei nr. 126, se socializează urban prin jazz. Sunetul se macerează bine aici și străbate, în fiecare a doua miercuri din lună, proiectul rulat pe teme atractive, cu trimiteri precise la istoria jazzului universal.
Pianistul și compozitorul George Natsis, muzician complet, cu notorietate și amplitudine în viziunea generală despre muzică, contrabasistul Adrian Mircea Flautistu cu acuitate rară în percepția sunetului basso – profundo și bateristul Vlad Popescu, excepțional în interpretarea relației tehnico-ritmice dintre „poignet” și „membrane”, formează nucleul omogen și complementar viziunii lor despre muzică. Este Trio-ul de la ACT, un grup cu performanțe incontestabile, cu aplomb solid, dar și cu dozaje bine cumpănite, cu accent pe acuratețea și rafinamentul sunetului, un fel de „sound lab” în care abilitatea manevrării intensităților discursului sonor este impresionantă.
Ideea aparției albumului „Live sessions”, vine cumva în prelungirea firească a succesului de casă pe care Stagiunea de Jazz, de pe Calea Victoriei nr.126, îl are la publicul bucureștean. Biletele puse în vânzare pentru aceste evenimente sunt mereu epuizate, făcând loc expresiei atât de dorite printre artiști: „se cântă jazz cu casa închisă”. Succesul proiectului „cerea” de la sine și realizarea acestui album, o tezaurizare accesibilă pentru fanii jazzului de pretutindeni, o acumulare a unora dintre cele mai izbutite jam-sessionuri ale stagiunii. În total sunt șapte acte sonore extrase din sezoanele 2013, 2014 și 2015.
Unui album al convingerilor omogen grupate, cu un trio impetuos, remarcabil și atipic într-un playlist emblematic, îi stă bine în colecția oricărui pasionat de jazz. Ascultați-l pe îndelete, Stagiunea de Jazz – Live sessions, fiecare nou minut vă va lua prin surprindere. Este jazz!

(Extrase din prezentarea realizată de Cristian Marica)

JAZZ SEASON – LIVE SESSIONS
 
# Titlu Interpret Compozitor/Textier Durată
Ascultă :
1
WALTZ FOR DEBBY    Bill Evans  00:07:16 
2
PARISIAN BLUE    Michel Legrand  00:11:48 
3
BLACKBIRD    Paul McCartney  00:06:05 
4
HIP WALK    Peter Herbolzheimer  00:10:55 
5
I LOVES YOU PORGY     George Gershwin  00:06:18 
6
JERSEY BOUNCE    Tiny Bradshaw, Eddie Johnson, Bobby Plater  00:11:29 
7
FOUR ON SIX    Wes Montgomery  00:08:00 
Interpretează / Performers:
George Natsis – pian / piano
Adrian Mircea Flautistu – contrabas / bass
Vlad Popescu – baterie / drums
Sebastian Burneci – trompetă / trumpet (2, 4, 6)
Sorin Romanescu, Liviu Negru, Alex Man – chitare / guitars (7)
Înregistrări Radio România / Radio Romania recordings, Teatrul Act / Act Theatre Hall: 13.03.2013 (7), 14.05.2013 (6), 11.06.2014 (1, 2, 5), 13.05.2015 (3), 10.06.2015 (4).
Regizori muzicali / Musical directors: Florin Tudor, Roberto Cociaș
Mastering: inginer de sunet / Sound engineer Călin Gibescu