CD Muzica > Profil interpretativ
 
Duelul viorilor
Tango

Gabriel Croitoru - vioară
Liviu Prunaru - vioară
Horia Mihail - pian
Catalog : 343 DDD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 44:11
Anul apariției : 2015

Stoc : NU

17.00 RON
Descriere
Cronici
 

Priveam în urmă peste cei aproape patru ani de când porneam istoria turneelor Duelul viorilor și mă întrebam dacă reușim să mai aducem ceva nou. Povestea a prins, este sigur, pentru că an după an publicul vine să vadă ce vrăji au mai făcut muzicienii noștri. Avem noutăți și de această dată: o versiune originală a Anotimpurilor de Piazzolla și tangouri.
Ascultând aceste recitaluri cu poveste din ultimii ani, mă întrebam de ce oamenilor li se par altfel decât obișnuitele seri camerale care nu au un program special.
Concertele în care se vorbește despre prezența extraordinară și de nemaiauzit a unei viori Stradivarius sau a mai multor instrumente cu același nume, venind sau nu din Cremona, fără ca nimic să demonstreze pedigree-ul instrumentului și uneori nici pe cel al instrumentistului, s-au înmulțit ca ciupercile. Faptul că ai sau nu astfel de instrumente de colecție pe afiș, în România, nu mai este ceva deosebit așa cum era în urmă cu câțiva ani. Ce deosebește toate aceste evenimente de turnee sau evenimente precum
Duelul viorilor, Pianul călător sau Flautul fermecat? Faptul că în timp – și într-un timp destul de scurt – numele au dispărut din titlurile acestora. Stradivarius, Guarneri, Steinway, Muramatsu – mărci istorice sau recente, dar nu mai puțin prestigioase, au trecut în plan secund, lăsând în scenă doar muzicienii.
De câte ori a venit la evenimentele din aceste seri, publicul a găsit muzica adevărată și muzicieni preocupați nu numai de a face spectacol ci și de a transmite emoție celor din sală. Și de aceea, spectatorii au știut întotdeauna că atunci când vor revedea aceste titluri, trebuie să se grăbească să cumpere bilete, pentru că atunci când ziua recitalului se va apropia, e posibil să se întâlnească cu un alt fel de clișeu: sold out.
Din dorința acestui public s-a născut prezentul CD. Pentru ca spectacolul și emoția – sau măcar o parte din ele – să fie luate și acasă.
(Extrase din prezentarea realizată de muzicologul Oltea Șerban-Pârâu)

Booklet bilingv: română-engleză.
Prezentare de Oltea Șerban-Pârâu; versiunea în limba engleză: Alistair Ian Blyth

DUELUL VIORILOR - Tango
 
# Titlu Interpret Compozitor/Textier Durată
Ascultă :
1
Anotimpurile / Vara    Astor Piazzolla (trans. Mariano Castro)  00:06:23 
 
2
Anotimpurile / Toamna    Astor Piazzolla (trans. Mariano Castro)  00:06:26 
 
3
Anotimpurile / Iarna    Astor Piazzolla (trans. Mariano Castro)  00:07:31 
4
Anotimpurile / Primăvara    Astor Piazzolla (trans. Mariano Castro)  00:05:13 
 
5
La Cumparsita    Gerardo Matos Rodriguez  00:03:50 
6
Volver    Carlos Gardel  00:03:04 
7
El Choclo    Angel Villoldo  00:03:38 
8
El Cachorrito    Angel Villoldo  00:01:41 
 
9
La Payanca    Augusto Berto  00:03:09 
 
10
El dia que me quieras    Carlos Gardel  00:03:11 

Înregistrări speciale Radio România, 2015