CD Muzica > Profil interpretativ
 
W. A. MOZART
J. BRAHMS
SIMINA CROITORU-vioară; GABRIEL CROITORU-violă, vioară
Catalog : 344 DDD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 71:50
Anul apariției : 2013

Stoc : NU

18.00 RON
Descriere
Cronici
 
W.A. MOZART-Simfonia concertantă KV 364 în mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră
J. BRAHMS-Concertul op. 77 în re major pentru vioară și orchestră

Orchestra de Cameră Radio
Orchestra Națională Radio
Dirijor: Horia Andreescu

Violonist de excepție, Gabriel Croitoru reușește să cucerească publicul din țară și străinătate prin măiestria interpretărilor sale. Actualmente solist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, membru al cvartetelor "Transilvan" al Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca, Gabriel Croitoru se implică și în proiecte de anvergură precum Duelul viorilor și Vioara lui Enescu la sate, fiind totodată și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Tânăra violonistă Simina Croitoru este în prezent studentă în anul al IV-lea la Universitatea Națională de Muzică din București, unde studiază vioara cu tatăl său, distinsul violonist Gabriel Croitoru. Talentul său a fost răsplătit cu numeroase premii obținute în concursuri naționale, iar dintre cele obținute în cadrul competițiilor internaționale amintim Premiul I la Concursul internațional Città di Stresa, Premiul I la Concursul internațional Jeunesses Musicales și Premiul I la Concursul internațional Giovani Talenti-Rovere d'Oro.

Booklet bilingv (română/engleză) – prezentări: prof.univ.dr. Grigore Constantinescu; Noemi Beatrice Vidu.

CD
 
# Titlu   Compozitor Durată
Ascultă :
1-3. Simfonia concertantă KV în mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră / Sinfonia Concertante in E-flat Major for Violin, Viola and Orchestra, KV 364   W. A. MOZART   
4-6. Concertul op. 77 în re major pentru vioară și orchestră / Violin Concerto in D Major, op. 77   JOHANNES BRAHMS   
Înregistrări: Radio România, 2007