CD Muzica > Profil interpretativ
 

BEETHOVEN. HORIA MIHAIL.
Recital de pian
Catalog : 334 DDD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 62:44
Anul apariției :

Stoc : NU

14.00 RON
Descriere
Cronici
 
"Pianul călător a fost inițial o idee, un vis pe care nu știam dacă vom reuși să-l transformăm în realitate și să nu-l lăsăm să rămână o întâmplare dintr-un an oarecare, o întâmplare de care se vor fi minunat unii și alții și pe care o vor uita, așa cum au descoperit-o.
Pianul călător a devenit un brand, acum, când lăsăm în urmă a treia ediție, toată lumea știind foarte bine despre ce este vorba. A treia călătorie a început tot la București și s-a încheiat la Tulcea, la Teatrul «Jean Bart» unde va locui al treilea pian călător în următorii ani. Mediaș, Sânnicolau Mare, Tulcea. Când am început, nu știam unde va duce acest traseu. [...]
În 2013, un al treilea pian de concert a părăsit studiourile Radio România pentru a bucura sufletele unor oameni care, în acest moment, au prea puține alternative care să-i determine să părăsească locul comod din fața televizorului pentru a vedea și a asculta ce se poate întâmpla în urbea lor atunci când pe șoseaua principală de acces intră o mașină ce se amestecă printre celelalte, o mașină pe care scrie www.pianulcalator.ro și Pianul călător - Turneu național extraordinar al pianistului Horia Mihail și din care, puțin mai târziu, este coborât un negru, strălucitor și elegant pian de concert..." (Fragmente din prezentarea Ce este Pianul călător? de Oltea Șerban-Pârâu)

Booklet bilingv (română/engleză) – prezentări:Oltea Șerban-Pârâu; Grigore Constantinescu.

CD
 
# Titlu   Compozitor Durată
Ascultă :
1-3. Sonata nr.8 op.13 în do minor Patetica / Sonata no. 8 op. 13 in C minor Pathetique   LUDWIG VAN BEETHOVEN     
4-6. Sonata op.27 nr. 2 în do diez minor A Lunii / Sonata op. 27 no.2 in C-sharp minor Moonlight      
7-9. Sonata nr.23 op.57 în fa minor Appassionata / Sonata no. 23 op.57 in F minor Appassionata        
Interpretează / Performing:
Horia Mihail – pian / piano

Înregistrări / Recordings Radio România, 17 aprilie 2013 / April 17th 2013