CD Muzica > Radio România Muzical
 
IARNA MAGICĂ
Orchestra Română de Tineret,
dirijor Cristian Mandeal
Catalog : 476 DDD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 64:37
Anul apariției : 2019

Stoc : DA

16.00 RON
Descriere
Cronici
 

Energia, pasiunea, strălucirea, noblețea – ar putea reprezenta firul conducător al poveștii muzicale: de la uverturi celebre la dansuri strălucitoare, audiția acestui disc aduce bună-dispoziție nu doar într-o feerică zi de iarnă, ci în orice anotimp. Este un puzzle format din piese cu diferite amprente stilistice: ale familiei Strauss, cea care a adus, de la începutul secolului 19, moda muzicii cu caracter de dans în Viena, cucerind apoi întreaga Europă, ale belcanto-ului italian, printr-o uvertură semnată de Rossini, ale muzicii ruse, prin Valsul florilor din baletul „Spărgătorul de nuci” al lui Ceaikovski și Dansurile polovțiene din opera „Cneazul Igor” de Borodin și ale lui Iosif Ivanovici, cel mai cunoscut autor român de creații cu caracter dansant, prin al său celebru vals Valurile Dunării. Cei patru termeni de mai sus descriu cu brio și interpretarea Orchestrei Române de Tineret, o poveste de succes a muzicii românești, cu tineri a căror bucurie de a face muzică la un înalt grad artistic și profesional se reflectă în sufletele celor care îi ascultă.

Editura Casa Radio aduce muzica clasică mai aproape de publicul larg printr-o selecție de frumoase amintiri sonore înregistrate de-a lungul anilor precedenți de Radio România în seria spectacolelor Iarna magică, organizate de Lanto Communication în colaborare cu Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” la Ateneul Român. Sunt pagini binecunoscute, prin care ne putem transpune cu ușurință în atmosfera de un rafinament aparte a Concertului de Anul Nou de la Viena, ascultând o variantă interpretativă autohtonă de excepție, cea a Orchestrei Române de Tineret, conduse de Cristian Mandeal.
(Extrase din prezentarea albumului realizată de Andreea Kiseleff – Radio România Muzical)

Iarna magică
 
# Titlu Interpret Compozitor/Textier Durată
Ascultă :
1
Uvertura operetei Liliacul    Johann Strauss Fiu  00:09:19 
 
2
Valsul florilor din muzica baletului Spărgătorul de nuci    Piotr Ilici Ceaikovski  00:07:16 
3
Polca Sport op. 170    Joseph Strauss  00:02:12 
 
4
Valsul Valurile Dunării    Iosif Ivanovici, aranj. Sergiu Sarchizov  00:08:00 
 
5
Dansurile polovțiene din opera Cneazul Igor    Aleksandr Borodin  00:11:57 
6
Uvertura operei Coțofana hoață    Gioachino Rossini  00:10:10 
 
7
Polca Tunete și fulgere op. 324    Johann Strauss  00:03:17 
 
8
Vals imperial    Johann Strauss Fiul  00:09:27 
9
Marșul Radetzky    Johann Strauss  00:02:55 
 
Orchestra Română de Tineret / Romanian Youth Orchestra
Dirijor / Conductor: Cristian Mandeal

Înregistrări Radio România din concert / Radio Romania live recordings, Ateneul Român / Romanian Athenaeum: 2012 (9); 2013 (4, 7); 2014 (5); 2016 (1-3, 6); 2017 (8).