CD Muzica > RadiRo
 
Orchestra Națională Radio
Dirijor: Cristian Mandeal
Richard Strauss, Simfonia Alpilor
Catalog : 341 DDD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 48:47
Anul apariției : 2015

Stoc : NU

28.00 RON
Descriere
Cronici
 

Anul 2014 începea la Sala Radio sub semnul lui Richard Strauss. Inițiat în urmă cu doi ani de Radio România, odată ajuns la a doua sa ediție, RadiRo – Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio a fost gândit sub semnul aniversării a 150 de ani de la nașterea lui Richard Strauss, muzica poemelor sale simfonice fiind extrem de iubită în România și prea rar prezentată în concert.
Pentru că întotdeauna o nouă ediție de festival trebuie să aducă ceva în plus, de această dată au fost patru orchestre invitate alături de Orchestra Națională Radio, respectiv orchestrele simfonice radio din Helsinki, Praga și Stuttgart și Orchestre National de France.
Simfonia Alpilor, transpusă pe acest CD, a fost interpretată de Orchestra Națională Radio, sub bagheta lui Cristian Mandeal, în a doua seară a festivalului RadiRo, fiind una dintre simfoniile cele mai apreciate de public. În epoca de revoluție a limbajului muzical care a fost prima jumătate a secolului XX, Richard Strauss a realizat o sinteză esențialmente modernă, aceea a unui romantism aflat în prelungirea idealului clasic, pe care îl va atinge prin cele mai bune lucrări ale sale.
Un salt în lumea sonoră a lui Richard Strauss, dar și a altor compozitori clasico-romantici celebri este ceea ce a propus Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio în 2014, sinceritatea și generozitatea inspirației sale, noblețea și eleganța formei fiind elemente care sperăm să se asocieze pentru un timp cât mai îndelungat în imaginarul dumneavoastră cu puternica componentă culturală a Radioului public din România, aflat alături de publicul său din 1928.
(Extrase din prezentarea realizată de muzicologul Oltea Șerban-Pârâu)

Richard Strauss, Simfonia Alpilor
 
# Titlu Interpret Compozitor/Textier Durată
Ascultă :
1
Simfonia Alpilor / An Alpine Symphony, op. 64     Richard Strauss  00:48:47 

Înregistrări live Radio România / Live Radio Romania recordings: 21.09.2014, Studioul de concerte „Mihail Jora” / “Mihail Jora” Concert Studio