CD Audiobook > Lecturi pe întuneric
 
MIRCEA NEDELCIU
citește ORA SPRE ZERO și alte proze
Catalog : 279 ADD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 33'53''
Anul apariției : 2011

Stoc : DA

9.00 RON
Descriere
Cronici
 

Ascultă :

Înregistrare inedită Radio România din 1998, realizată de Emil Buruiană pentru Noua Fonotecă de Aur
Prezentare de Ion Bogdan Lefter (Mircea Nedelciu – ca-ntr-o ședință de cenaclu…)

16 decembrie 1998. Mircea Nedelciu îl primește în vizită pe redactorul Societății Române de Radiodifuziune, Emil Buruiană. Vor face împreună, cu asistența unui tehnician răspunzător de calitatea sunetului, o înregistrare pentru Noua Fonotecă de Aur, proiect de stocare a vocilor importante ale literaturii române. Vor plănui un șir de runde de lectură. Nedelciu nu se simte bine și întâlnirile următoare se amână. Peste mai puțin de șapte luni, pe 12 iulie 1999, se va stinge din viață.

Atât a reușit Emil Buruiană să obțină de la Mircea Nedelciu: lectura a patru proze în fața microfonului. Puține fiind, sunt cu atât mai prețioase. La audiția lor pe „suport electronic“, pe compact disk-ul editat de Casa Radio, mai importantă decât analiza e – firește – vocea autorului. Îl putem acum asculta și reasculta ca-n ședințele cenaclurilor pe care le frecventase și el, cot la cot cu colegii săi de „val“ literar, către finele anilor ’70 și în deceniul următor – cel de Luni și „Junimea“ (resuscitare a vechiului generic maioresciano-eminescian): relaxat și inteligent, înțelegător cu lumea din jur și ironist al ei, vorbind pe tonul cald și glumeț-prietenos care-i câștigase nenumărate simpatii. Așa-și citea Mircea Nedelciu prozele la cenaclu...
(Fragmente din prezentarea semnată de Ion Bogdan Lefter)

Credite foto: imagini din arhiva Mirei Nedelciu

MIRCEA NEDELCIU citește ORA SPRE ZERO și alte proze
Ascultă :
1. Marie-France în Piața Libertății – 11’39’’
2. DEX 305 – 12’17’’
3. Ora spre zero – 6’20’’
4. Fahrenheit 91,4° – 3’36’’
 
2011-11-27 : Literatura sau viața (George Neagoe)
2011-11-25 : Cafeneaua critică la Ceainărie: o seară în amintirea lui Mircea Nedelciu (Andreea Drăghicescu și Emanuel Ulubeanu)
2013-01-03 : Provocare în stil Nedelciu (Simona Sora)