CD Audiobook > Lecturi pe întuneric
 
Tudor Vianu, Cum se scrie o carte
Conferințe radiofonice (1955-1964)
Catalog : 376 ADD
Nr. discuri : 2
Durată CD : CD 1: 69’24’’; CD 2: 51’23’’
Anul apariției : 2014

Stoc : DA

19.00 RON
Descriere
Cronici
 

„Cele 11 conferințe și poemul Shakespeare, citite la Radio România, între 1955 și 1964, dezvăluie trăsăturile unui spirit umanist, înrudit cu seniorii criticii socioliterare de astăzi: M.H. Abrams, George Steiner sau Harold Bloom. Glasul profesorului sună plin, uneori cu infuzii oraculare la pasaje extrase din opere, și totdeauna cu accente bine calibrate asupra explicațiilor, a interogațiilor, a problematizărilor și a controverselor. Ultima silabă este (de)stinsă, ca și cum faptelor nu le-ar trebui demonstrații. Vorbitorul își îmbracă monologul într-un simpozion cu trecutul și prezentul, implicând un număr consistent de afirmații considerate valabile.
[…] Cele două CD-uri, pe care le vom asculta ca pe o mărturie etică și estetică, ridică, prin glasul maestrului, o dispută încă neîmpăcată: viitorul cărții. Gutenberg nu a anulat imediat circulația manuscriselor și a codicelor. Televizorul nu a izgonit tiparul. Computerul, nici atât. La Radio, Tudor Vianu semnala că înmulțirea mijloacelor tehnice favorizează consumul cărții pe hârtie și sporește numărul cititorilor. Deocamdată, mediile de răspândire a literaturii coabitează prolific. Cartea produce acum cele mai complicate sinestezii.” (George Neagoe, fragment din Proba magistraturii. Cum se vorbește despre cărți, prezent în booklet)

Acest dublu audiobook conține și o serie de fotografii și pagini de documente prelucrate din colecțiile Arhivei Scrise a Radiodifuziunii Române, precum și din arhiva familiei.

Cu un text introductiv de George Neagoe

SUMAR
CD1
1. 1. Firea și valoarea cărții;
2. Cum se scrie o carte;
3. Luceafărul;
4. Mihai Eminescu;
5. Prefață la „Ediția radiofonică Mihai Eminescu”;
6. George Coșbuc;
7. Tudor Arghezi;
8. Nicolae Labiș.
 
CD2
1. Cervantes;
2. Johann Wolfgang Goethe;
3. Victor Hugo;
Bonus: 4. Shakespeare