CD Audiobook > Noapte bună, copii!
 
Noapte bună, copii! Din basmele lumii
vol. 18
Catalog : 519 ADD
Nr. discuri : 1
Durată CD : 47:29
Anul apariției : 2022

Stoc : DA

27.00 RON
Descriere
Cronici
 

Ca și poveștile Șeherezadei, mănunchiul de povești pe care vi-l oferim poate salva viața copiilor noștri. Fiecare călătorie într-una dintre țările puse de noi pe harta imaginară reprezintă pentru copii un miez hrănitor al sufletului și al minții lor, o ocazie de a scăpa din capcana monotoniei pe care lumea contemporană le-o întinde. Câtă vreme vor mai asculta povestea fără sfârșit a modelelor și arhetipurilor universale, transpuse pentru ei în aventură și atribuite unui personaj sau erou pozitiv, care învinge întunericul și răul din lume, energia și creativitatea lor nu vor seca. Selecția noastră de povești deschide calea spre o cunoaștere aparte, a înțelepciunii străvechi a tătarilor și a japonezilor, dar și a celei europene, din Franța, Danemarca, Turcia și România.

Noi vă oferim busola cu care să-i învățați pe copii să străbată deșertul întâlnit uneori în viață și să navigheze în ape limpezi!

Cuprins:
LUNI - Împărțeala (poveste tătărească) ... 5’58”
MARȚI - Împletitorul de rogojini (poveste turcă) ... 8’15”
MIERCURI - Vorbele vrăjite (poveste franceză) ... 7’42”
JOI - Curajul (poveste din Țara de Foc) ... 4’48”
VINERI - Comoara cea mai de preț (poveste japoneză) ... 8’31”
SÂMBĂTĂ - Gaița și turturica (poveste românească) ... 5’20”
DUMINICĂ - Butoiul (poveste daneză) ... 6’51”

CITESC: HORIA ȘERBĂNESCU (1), GEORGE OANCEA (2, 4, 5), FELIX CAROLY (3), OCTAVIAN COTESCU (6, 7)
REGIA ARTISTICĂ: MIHAI JEMĂNEANU
ÎNREGISTRĂRI RADIO ROMÂNIA DIN: 1961 (6), 1962 (1, 3, 5), 1968 (4), 1971 (7), 1974 (2)
GRAFICĂ: ALEXANDRU CIUBOTARIU

Am păstrat vie memoria unei misiuni de educație prin arta povestirii, împlinite de Radio România decenii de-a rândul și la care ne bucurăm să contribuim și noi.
„Noapte bună, copii!“ este o colecție cu tradiție a Editurii Casa Radio, ilustrată de către Ciubi (Alexandru Ciubotariu), binecunoscut publicului atât pentru benzile desenate și ilustrațiile de carte pentru copii, cât și pentru arta stradală, semnată Pisica Pătrată.
Fiecare CD conține în interior un afiș!