CD Audiobook > Fonoteca de Aur/Teatru
 
VICTOR HUGO. Hernani
Catalog : 253 AAD
Nr. discuri : 2
Durată CD : CD 1 – 38:29; CD 2 – 41:45
Anul apariției : 2010

Stoc : DA

10.00 RON
Descriere
Cronici
 
Editura Casa Radio vă propune o întâlnire cu trei opere hugoliene, în ordine cronologică: piesa Hernani (1830), romanul istoric Cocoșatul de la Notre-Dame (1831) și Mizerabilii (1862). Redescoperirea celor mai importante opere ale lui Victor Hugo, prin variantele lor sonore, reprezintă un eveniment cultural de seamă. În același timp, vă va face plăcere întâlnirea, sau reîntâlnirea, cu mari actori ai scenei românești și cu marile spectacole înregistrate ale „obsedantului deceniu”.

Prima din această serie, Hernani, este cunoscută prin polemica pe care a suscitat-o – faimoasa bataille d’Hernani! – în urma căreia a devenit actul fondator al romantismului francez. Într-un fel, ea poate fi socotită Cidul secolului al XIX. Locul acțiunii este, și în piesa redactată de Hugo în toamna anului 1829, Spania.
Înregistrarea din 1960, în regia lui Mihai Pascal, vă prilejuiește întâlnirea cu mari actori precum Constantin Codrescu, Nicolae Brancomir, Alexandru Pop Marțian și Carmen Stănescu. Ei dau viață unei drame romantice care vă va ține mereu în tensiune și a cărei valoarea supremă este iubirea, singura forță rămasă integră și învingătoare, chiar dincolo de moarte.

Autor booklet: criticul Alexandru Matei

Victor Hugo
Hernani
Ascultă :
Distribuția:
Hernani – Constantin CODRESCU
Don Carlos – Nicolae BRANCOMIR
Don Ruy Gomez de Silva – Alexandru POP MARTIAN
Dõna Sol de Silva – Carmen STĂNESCU
Dõna Josefa Duarte – Victoria MIERLESCU
Don Ricardo de Roxas – Constantin BREZEANU
Don Sancho Sancez – Mircea BALABAN
Primul conjurat – Ion ANASTASIAD

Traducerea: Haralambie LECCA
Regia artistică și adaptarea radiofonică: Mihai PASCAL
Regia tehnică: George Buican
Producție a Teatrului Național Radiofonic, 2 octombrie 1960