Carte+CD(Audiobook) > Biblioteca de poezie românească
 
Vis (ediția a II-a)
Autor : MIHAI EMINESCU
Colecție. Serie :
Copertă / Ilustrații : Tudor Jebeleanu
ISBN : 978-973-7902-82-5
Format : 17 x 17
Nr. pagini : 112
Durată CD : 61'42''
Anul apariției : 2012

Stoc : NU

22.00 RON
Descriere
Cronici
 

Ascultă :

MIHAI EMINESCU Vis și alte treizeci de poeme necunoscute restituite de Petru Creția
alese și prezentate de Mircea Cărtărescu
în rostirea lui Marcel Iureș
Ilustrații de Tudor Jebeleanu
Ediția a II-a revăzută și adăugită

„Sunt dificil de ales niște highlights în strălucirea generală a textelor în care poetul e deodată renascentist, manierist, barochist, romantic și, prin viziunea care unifică toate aceste căi, modern, modern în toată puterea cuvântului. Cu toate acestea, aș spune că fragmentele care mie mi-au spus cel mai mult sunt extraordinarele variante inițiale ale marilor poeme Vis, Odă în metru antic (inițial Odă către Napoleon) și Luceafărul (discursul Demiurgului). Tot restul e însă tulburător.

Trebuie să spun că acest disc nu are în nici un fel vocația de a fi doar cumpărat de școli sau de alte instituții ca material didactic și de a fi până la urmă uitat în dulapuri prăfuite. Nu veți afla în el un instrument de lucru, o ediție critică, științifică. Nu trăiește pe pistele lui argintii un poet «național», «important», oficializat și osificat. Nu veți auzi aici o voce istoricizată. Șansa acestei ediții este să fie ascultată și citită de plăcere, să adăpostească un poet viu, care poate fi încă receptat cu pasiune. Eminescu merită din plin această șansă, care i s-a oferit atât de rar în ultima vreme. Căci, în definitiv, citind un poet, căutăm întotdeauna un om pe care să-l putem înțelege și iubi.”
(Fragmente din prezentarea Predoslovie la o carte audio, semnată de Mircea Cărtărescu)

M. EMINESCU, Vis
Sumar CD
1.Vis; 2. Stele izvorăsc pe ceruri; 3. Norii se desfac în două; 4. Păduri sunt risipite; 5. Unde-n sălcii argintoase; 6. O poveste; 7. O umbră e ființa-i; 8. Și răsună printre papuri; 9. S-oglindă în lacul; 10. E trist ca nimeni să te știe; 11. O, rămâi, rămâi cu bine; 12. O, Saturn; 13. Săracă-i a ta limbă; 14. Întrebi o soră; 15. Câte nopți eu cugetat-am; 16. Moarte, înger cu-aripi negre; 17. Căci eterne sunt ale lumii toate; 18. Sunetul păcii; 19. Zburam; 20. Și era ploaie cu senin; 21. Valuri lungi de flori albastre; 22. Dormi, dormi; 23. A vieții rădăcină e minciuna; 24. Odă către Napoleon; 25. Un Phoenix e o pasăre’n vechime; 26. Floare de tei; 27. Luceafărul [versiunea maximală a vorbirii Demiurgului]; 28. Mușatin; 29. De ce regina nopților; 30. O stea în reci nemărginiri; 31. Aceeași moarte; 32. Mircea Cărtărescu: Din Predoslovie la o carte audio

2012-07-12 : Puzzle cu Eminescu (Marius Chivu)
2012-12-06 : AUDIO Eminescu inedit, recitat de actorul Marcel Iureș (Dan Boicea)
2012-06-14 : Cititor de serviciu: Eminescu, inedit (Alex. Ștefănescu)