Cronici
 
Cronică
Multimedia
 
Andra Matzal :

Editura Casa Radio a prezentat la Bookfest cele mai noi titluri din “Fonoteca de aur”: patru piese de teatru radiofonic din integrala Shakespeare și șase mostre audio din opera lui Goldoni.

Pentru mulți obișnuiți ai jingle-ului care anunța sesiunea de teatru radiofonic, titlurile strânse în colecția “Fonoteca de aur” recuperează o mare parte din memoria culturală a unei perioade trecute sub uitare în perioada de după revoluție. O alternativă pentru versiunile compilate de public și accesibile, în formate mai mult sau mai puțin de calitate, înregistrările repuse în circuit de Casa Radio au, de cele mai multe ori, în distribuția sonoră, nume asimilate așa-numitei “generații de aur”. Ion Manolescu, George Calboreanu, Emil Botta sau Radu Beligan și Octavian Cotescu sunt doar câțiva dintre actorii care și-au împrumutat timbrul unor personaje celebre, vocile lor ajungând, de multe ori, marcă înregistrată pentru această specie a teatrului radiofonic.

Ultimele apariții din această colecție, lansate la recent încheiatul Bookfest, continuă, pe de o parte, integrala Shakespeare, inițiind totodată integrala Goldoni.

Regele Lear, A douăsprezecea noapte, Cei doi tineri din Verona și Comedia erorilor completează seria dedicată hipercunoscutului dramaturg britanic, în timp ce doza de commedia dell’arte este ilustrată, pentru început, prin Bădăranii, Mincinosul, Slugă la doi stăpâni, Familia anticarului, Hangița și O întâmplare ciudată.[...]

2009-06-21 (Cotidianul)