Evenimente
 
31 Mai 2013 - 1 Iunie 2013 , ora 11:00:00
Salonul de Carte Bookfest de la Romexpo, Clubul Șoriceilor
 
Bookmark and Share
Eveniment
Multimedia
 

În prag de 1 iunie, Editura Casa Radio îi sărbătorește pe cei mai mici cititori/ascultători invitându-i să descopere cele mai noi apariții din două îndrăgite colecții de carte vorbită (și desenată!) ce le sunt dedicate: „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!”
Cu mic, cu mare, copii, părinți și bunici sunt așteptați vineri, 31 mai, la ora 11, la Clubul Șoriceilor, din cadrul Salonului de carte Bookfest, de la Romexpo, la o întâlnire cu povești faimoase din lumea întreagă.

Ne va călăuzi prin lumea poveștilor chiar... vocea emblematică a colecției Radio-Prichindel, acea inegalabilă promotoare a teatrului românesc pentru copii, marea actriță Alexandrina Halic, care îi va întâmpina la Clubul Șoriceilor pe toți cei dornici să facă cunoștință cu... Ulise... David Copperfield sau Tartarin din Tarascon: aceștia nu numai că au prins glas prin magia teatrului radiofonic, dar sunt acum și... eroi de benzi desenate în cele mai recente apariții din colecția „RADIO-PRICHINDEL“, în formula noastră inovativă de roman grafic&audio!

Avem astfel bucuria de a vă oferi înregistrări istorice remasterizate ale unor mari spectacole radiofonice, iscusite adaptări ale unor cărți de neuitat, ce au sedus generații de auditori, inspirat comentate acum și grafic de benzile desenate imaginate de valoroși artiști, la rândul lor din generații diferite:

1. Homer, Peripețiile lui Ulise (înregistrare 1954, cu: George Vraca, Dina și Tanți Cocea, Gh. Ciprian...; BD: Puiu Manu & Alexandru Ciubotariu);
2. Charles Dickens, David Copperfield (înregistrare 1954, cu: Silvia Chicoș, Costache Antoniu, Dinu Ianculescu...; BD: Puiu Manu);
3. Alphonse Daudet, Tartarin din Tarascon (înregistrare 1951, cu: N. Gărdescu, Ion Lucian, Radu Beligan, N. Stroe, Gr. Vasiliu-Birlic...; BD: Lavinia Trifan Pop). Lucrare nominalizată la Gala Bun de Tipar 2013 la categoria „Cel mai mai bun proiect de audiobook”.

De asemenea, legendara emisiune „Noapte bună, copii” poate fi regăsită în colecția de audiobook omonimă, ajunsă acum la volumele 11-12.

Sub genericul „Mari scriitori povestind celor mici“, vă propunem să ascultați, conform formulei consacrate, „7 povești pentru 7 zile”, pagini de literatură pentru copii din toate timpurile, semnate de Charles Perrault, Frații Grimm, H.C. Andersen, Rudyard Kipling... și însuflețite de glasurile unor actori de neuitat ca: Silvia Chicoș, Octavian Cotescu, Mircea Albulescu, Fory Etterle, Ștefan Mihăilescu-Brăila...

Ilustratorul colecției „Noapte bună, copii”, Ciubi (Alexandru Ciubotariu), un neobosit militant pentru BD-ul românesc și coordonatorul seriei CD+BD a colecției Radio-Prichindel, ne promite o mulțime de surprize... multimedia, pe care le vom afla numai și numai la întâlnirea de vineri de la Clubul Șoriceilor.

Vor fi alături de noi copiii din clasele a IV-a și a V-a de la Școala „Hermann Oberth”, care ne-au pregătit și ei suprize (...cu David Copperfield se pare, din câte am reușit să aflăm până acum...) însoțiți de scriitoarea Ioana Nicolaie, cea care ne istorisește isprăvile lui Arik.

Așadar vom povesti, vom desena, vom... juca și ne vom juca, vom avea premii, vom avea oaspeți și mai cu seamă ne vom bucura de cei mai buni prieteni din lume: cărțile.

Iar pentru zilele lungi de vacanță care ne așteaptă, faceți un popas la standul Editurii Casa Radio – Pavilion C2, B09 – ca să-i cunoașteți și pe Baronul Münchhausen, pe Omul invizibil, pe Niels Holgersson, pe Tom Sawyer și Huckleberry Finn... așa cum numai comorile Fonotecii de Aur îi pot înfățișa, prin irezistibile spectacole de teatru radiofonic ce au înmănunchiat atâta har artistic, încât se pare că peste ele timpul nu va trece niciodată.

Arhiva evenimente