Evenimente
 
4 Septembrie 2023 , ora 20:00:00
Sala Palatului
Participa : violoncelistul ANDREI IONIȚĂ
 
Eveniment
Multimedia
 

Festivalul Internațional „George Enescu” – ediția a 26-a se apropie de cea de-a doua săptămână de desfășurare. Și la această ediție, având ca motto „Generozitatea prin muzică”, Editura Casa Radio își prezintă produsele muzicale și nu numai, la standurile sale de la Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio din București.

Publicul trăiește încă emoțiile concertelor care au avut deja loc și așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu marii artiști străini și români din zilele următoare. Cu siguranță, unul dintre aceste concerte mult așteptate este și cel de luni, 4 septembrie, de la Sala Palatului din capitală (ora 20.00), când senzaționalul violoncelist român ANDREI IONIȚĂ va cânta Simfonia concertantă de Enescu în compania Orchestrei Tonhalle din Zürich condusă de reputatul dirijor Paavo Järvi.

După evoluția sa solistică, la pauza spectacolului, Andrei Ioniță va coborî în foaierul Sălii Palatului unde va oferi publicului o sesiune de autografe pe compact-discul apărut, doar de câteva zile, la Editura Casa Radio.

Albumul este dedicat creației camerale enesciene și este semnat de Andrei Ioniță împreună cu două artiste cunoscute și prețuite de melomanii din țară și peste hotare: așadar, „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano”.

CD-ul ce va fi prezentat publicului prin această sesiune de autografe conține înregistrări speciale realizate recent de cei trei muzicieni la Radio România, lucrări de referință din creația lui George Enescu: Sonata nr. 2 op. 6 în fa minor pentru pian și vioară, Toccata și Sarabanda din Suita a II-a op. 10 în Re major pentru pian și Sonata op. 26 nr. 2 în Do major pentru violoncel și pian.

Mai multe detalii despre album, la www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente