Evenimente
 
25 Octombrie 2019 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : Alexandru Anastasiu
 
Bookmark and Share
Eveniment
Multimedia
 

Vineri, 25 octombrie (ora 19.00), la Sala Radio, aveți ocazia unei întâlniri artistice speciale și nu oricum, ci în compania dirijorului portughez PEDRO CARNEIRO și a unuia dintre cei mai cunoscuți tineri muzicieni români: ALEXANDRU ANASTASIU. Alături de Orchestra Națională Radio, Alexandru Anastasiu va interpreta, la două instrumente de percuție – vibrafon și marimbă – o creație proprie intitulată Anotimpurile. În partea a doua a serii de la Sala Radio veți asculta Simfonia nr. 6 de SCHUBERT.
În pauza concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe solistul serii, Alexandru Anastasiu, alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe, în foaierul central al Sălii Radio. Autografele vor fi acordate pe CD-ul „Alexandru Anastasiu. The Seasons, apărut la Casa Radio. Albumul cuprinde creații semnate de solistul percuționist și se deschide chiar cu lucrarea Anotimpurile/The Seasons, prezentată și în concertul din 25 octombrie.

ALEXANDRU ANASTASIU a inițiat proiecte inedite, fiind și cel care a organizat din punct de vedere artistic primul festival de vibrafon din lume (2012), iar în 2014 Festivalul Internațional de Percuție, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura “Alexandru Anastasiu”.

Muzician complex – interpret la instrumente de percuție, dirijor și compozitor - PEDRO CARNEIRO este co-fondator și director artistic al Orchestrei de Cameră Portugheze și unul dintre puținii percuționiști din lume care și-a construit o frumoasă carieră internațională, cu evenimente prezentate în Europa, Asia și SUA. Pedro Carneiro a influențat mondial scena muzicală, fiind inventator al mai multor accesorii asociate instrumentelor de percuție, folosite astăzi de muzicieni din întreaga lume. A interpretat premiera absolută a peste 100 de lucrări și mai mulți compozitori au creat special pentru el.

Născut la Lisabona, într-o familie de artiști, PEDRO CARNEIRO și-a început studiile muzicale la pian, a continuat apoi cu violoncel și trompetă, pentru ca în final să fie absolut ”cucerit” de diversitatea instrumentelor de percuție. A fost admis la clasa de percuție a Conservatorului Național din Lisabona la doar 12 ani! Și-a desăvârșit apoi studiile la Londra și la Milano. A interpretat și a realizat înregistrări alături de ansambluri de prestigiu, ca Los Angeles Philharmonic, Helsinki Philharmonic, English Chamber Orchestra, Vienna Chamber Orchestra, Swedish Chamber Orchestra, Leipzig Radio Symphony. Este, de asemenea, co-fondator al Orchestrei de Tineret a Portugaliei.
Membru al Orchestrei Naționale Radio, ALEXANDRU ANASTASIU a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a fost apreciat în numeroase concerte. Considerat cel mai bun percuționist din seria sa, Alexandru Anastasiu și-a îmbunătățit tehnica și cunoștințele muzicale studiind cu prof. Bogdan Băcanu și prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În 1999, s-a calificat în semifinala Concursului Internațional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franța), doi ani mai târziu câștigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuție. În anul 2009, a lansat primul compact disc de vibrafon și orchestră din România, “Vibraphone Concertos”, alături de Orchestra Națională Radio, Percussion Studio Group și Musica Viva Trio.

Albumul „Alexandru Anastasiu. The Seasonseste disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor și Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la Casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.

Arhiva evenimente