Evenimente
 
30 Septembrie 2019 - 7 Octombrie 2019 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : Gabriel Croitoru, Horia Mihail
 
Eveniment
Multimedia
 

Vineri, 4 octombrie 2019, ora 19,00, la Sala Radio, la început de stagiune de concerte Radio România, violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail prezintă publicului bucureștean un recital desfășurat în cadrul turneului național „Vioara lui Enescu”.
Atractivitatea evenimentului este una specială prin bonusul dăruit spectatorilor de Editura Casa Radio, la finalul recitalului, în foaierul central al Sălii de concerte Radio: o sesiune de autografe oferite de cei doi artiști cu ocazia apariției celei de-a doua ediții a compact-discului „Duelul viorilor – Tango”, o confirmare a succesului de care s-a bucurat acest album.

„Duelul viorilor” este un titlu inspirat pentru un proiect ce reunește doi violoniști de marcă, cu două viori de colecție: Gabriel Croitoru care cântă pe o vioară Guarneri ce i-a aparținut lui George Enescu și Liviu Prunaru, concert-maestrul uneia dintre cele mai bune orchestre din lume, Concertgebouw din Amsterdam, care deține o vioară Stradivarius. Două viori într-o ipotetică confruntare arbitrată de pianistul Horia Mihail și publicul entuziast care i-a aplaudat în multe dintre orașele României: un pariu câștigat, regăsit acum și pe compact-discul apărut la Editura Casa Radio, cu un repertoriu cel puțin incitant, cuprinzând o selecție de celebre tango-uri.

Albumul „Duelul viorilor – Tango” este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31, București, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemena, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.

Arhiva evenimente