Evenimente
 
18 Aprilie 2016 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : Luiza Zan, Big Band-ul Radio, dirijorul Ionel Tudor, Florian Lungu
 
Bookmark and Share
Eveniment
Multimedia
 

Luni, 18 aprilie, Radio România propune publicului o seară specială, live cu Luiza Zan și Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor: un concert de jazz de la ora 19.00 la Sala Radio, urmat de o sesiune de autografe cu ocazia apariției, la Editura Casa Radio, a compact-discului intitulat „Luiza Zan și Big Band-ul Radio, LIVE!“.
Trebuie menționat că playlistul albumului coincide cu programul concertului prezentat în seara de 18 aprilie, astfel publicul va putea asculta – atât live la Sala Radio, cât și acasă pe CD – piese celebre precum Fly Me to the Moon, Kansas City, A Night in Tunisia, Love for Sale, Angel Eyes, Night and Day ș.a.

În prezentarea albumului, Florian Lungu – cunoscutul comentator de jazz – surprinde aspectele definitorii ale concertului imortalizat prin albumul LIVE!:
Reușita concertului-emisiune difuzat în direct duminică 19 aprilie 2015 din Sala Radio, de la ora 19, cu participarea Big Band-ului Radio dirijat de Ionel Tudor, solistă fiind vocalista Luiza Zan, a condus la ideea editării unui album care să memoreze momentele de reală bucurie auditivă, de intensă satisfacție estetică, trăiri extatice recompensate de public prin minute întregi de aplauze, iar la final prin solicitări de mai multe bis-uri!
Aflată într-o formă de zile mari, Luiza Zan s-a întrecut pe sine, strălucind într-un tur de forță interpretativ ce a cuprins nu mai puțin de nouă complexe secvențe sonore, tălmăcite cu patos și contaminant, energizant, exploziv entuziasm. Dezinvoltă, convingătoare grație pregnanței și reliefului expresiv incontestabile, vocalista a impresionat prin nedrămuită inventivitate improvizatorică vădind inspirație și bun gust, virtuozitate vocală și capacitatea de a acoperi fără efort ample spații și registre sonore.
Acest prim album Live al Big Band-ului Radio, beneficiind de colaborarea de prestigiu cu admirabila solistă Luiza Zan, merită cu prisosință a fi ascultat și reascultat, se cuvine să-și afle un loc privilegiat în discoteca adevăratului meloman de jazz!

Arhiva evenimente