CD Muzica > Fundația Radio România
 
BRITISH COMPOSITIONS SEASON 3rd Edition 2012-2013/STAGIUNEA DE COMPOZIȚIE BRITANICĂ 2012-2013 EDIȚIA A TREIA
Catalog : ADD 19
Nr. discuri : 2
Durată CD : CD1-61'01''; CD2-78'20
Anul apariției : 2013

Stoc : NU

0.00 RON
Descriere
Cronici
 
STAGIUNEA DE COMPOZIȚIE BRITANICĂ
Ediția a III-a
2012-2013

Stagiunea de compoziție britanică este un proiect British Council România, inițiat în anul 2010 și organizat cu sprijinul Academiei Regale de Muzică din Londra și în parteneriat cu Radio România Muzical, Universitatea Națională de Muzică București și Muzeul Național George Enescu.
Anul acesta, Stagiunea de compoziție britanică a ajuns la cea de-a treia ediție, urmând formatul edițiilor anterioare: concerte organizate la București, la Centrul Național de Artă Tinerimea Română, în care compoziții clasice contemporane din Marea Britanie au fost interpretate de artiști români și britanici. Ediția 2012-2013 a avut ca punct de pornire succesul la public al lucrărilor corale din ediția anterioară, care au completat spectaculos seria lucrărilor experimentale. Am dorit, așadar, să punem în centrul programului muzical legătura dintre voce și instrument și dintre text și muzică, selecția făcută de Philip Cashian propunând compoziții inspirate de texte literare.
Sperăm că și acesta al treilea disc, care cuprinde înregistrări din concertele stagiunii de compoziție britanică 2012-2013 să reprezinte un instrument util pentru cei interesați de creația muzicală actuală din Marea Britanie și, în egală măsură, o agreabilă colecție componistică și interpretativă, pentru orice iubitor de muzică.
Alis Vasile – coordonator proiect British Council România

18 BRITISH COMPOSERS
Thomas Adès, Benjamin Britten, Philip Cashian, Richard Causton, Tansy Davies, Helen Grime, Bryne Harrison, Jonathan Harvey, Morgan Hayes, Simon Hólt, Emily Howard, Nicolas Maw, Dominic Muldowney, Michael Nyman, Julia Simpson, Judith Weir, Hugh Wood, John Woolrich.

Curator:
Philip Cashian
Performing:
Benyounes Quartet coordinated by Zara Bunyounes
"Profil" Ensemble coordinated by Dan Dediu