Noutăți
 

Eveniment

Cvintete cu pian - Schumann, Enescu ... la Casa Radio

2017-03-28 :

Editura Casa Radio readuce în atenția publicului, în data de 28 martie, compact-discul intitulat Cvintete cu pian – Schumann, Enescu, apărut pe piață în primăvara anului 2016. Evenimentul este ocazionat de recitalul susținut de pianiștii Valentin Gheorghiu și Roxana Gheorghiu începând cu ora 19 la Sala Radio, prezentarea albumului fiind făcută de muzicologul Grigore Constantinescu în pauza recitalului, în foaierul central al sălii de concerte.

Eveniment

Alice Voinescu: Din cauzele crizei sufletești de azi. Conferințe la Radio. O dezbatere și audiție specială marca Editura Casa Radio

2017-03-07 :

Editura Casa Radio vă invită marți, 7 martie, de la orele 18.00, la Ceainăria Cărturești din Strada Pictor Arthur Verona 13-15 din București, la o dezbatere și audiție specială marca Radio România, prilejuită de apariția audiobook-ului Din cauzele crizei sufletești de azi. 26 de conferințe radiofonice susținute de Alice Voinescu între 1933 și 1943.
Despre personalitatea lui Alice Voinescu și rolul acesteia în conturarea unui discurs feminist, despre actualitatea unor asemenea conferințe radiofonice și despre audiobook-ul apărut la Editura Casa Radio vor vorbi Cristina Deleanu, Doina Mândru, Cristina Voinea, Theodor Paleologu și Andrei Cornea.

Eveniment

Ziua Culturii Naționale la Centrul Militar Național

2017-01-12 : Cercul Militar Național organizează joi, 12 ianuarie, de la ora 15.00, un eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale. Cu acest prilej va fi prezentat publicului unul dintre cele mai semnificative demersuri artistice realizate de către actorul care dă și numele sălii de spectacole din cadrul instituției, și anume Eusebiu Ștefănescu. Este vorba despre eseul poetic Visători la steaua singurătății care va fi prezentat în dublă ipostază: pe suport video – film realizat de ABI-Fundație, cu fonduri AFCN, în anul 2014, regia Pascal Ilie Virgil, în incinta fostului Muzeu Național al Literaturii Române –, și pe alt suport, audiobook realizat de Editura Casa Radio în 2016 – un document unic ce conține imprimarea specială pe care Eusebiu Ștefănescu, împreună cu fiul său, Ion Bogdan Ștefănescu, au realizat-o la Radio România, cu câteva luni înainte ca marele actor să se stingă din viață.

Cronici

Critica literară la radio

2016-08-26 : Răzvan Voncu despre
Perpessicius
Cărți noi.
Cronici radiofonice 1929-1947

 

Cronici

Perpessicius, primul si cel mai longeviv cronicar literar al radioului

2016-07-18 : Constantin Coroiu despre
Perpessicius
Cărți noi.
Cronici radiofonice 1929-1947

 

Cronici

Feedbook: Colecții de voci

2016-01-07 : Marius Chivu despre
Florin Iaru
18+
Povestiri alese și citite de autor