Noutăți
 

Eveniment

BREVIAR ENESCIAN, o publicație-reper a Editurii Casa Radio

2017-09-17 :

În plină desfășurare a Festivalului „George Enescu”, Editura Casa Radio aduce pe piața de carte un titlu de mare ajutor oricărui iubitor de cultură ce dorește fie să descopere, fie să înțeleagă mai bine personalitatea și creația lui George Enescu. „Breviar enescian” este titlul sub care compozitorul și muzicologul Pascal Bentoiu – iscusit exeget al opusurilor enesciene și totodată orchestrator al unor importante lucrări neterminate de Enescu – a realizat o trecere în revistă a creațiilor marelui compozitor român. Așadar, este vorba de o carte cu patru CD-uri, cuprinzând comentariile rostite de Pascal Bentoiu și transcrise, inclusiv cu traducerea textului în limba engleză. Comentariile sunt accesibile publicului fără vreo pregătire specială – vorbitor sau nu de limbă română – și constituie un adevărat compendiu despre universul enescian.

Eveniment

Editura Casa Radio la Festivalul Enescu 2017 - sase noi albume muzicale

2017-09-01 - 28 Septembrie 2017 :

Editura Casa Radio a pregătit pentru debutul lunii septembrie – o lună în care sărbătorim valorile culturii muzicale românești și universale prin concertele și recitalurile Festivalului „George Enescu” – șase albume muzicale în format compact-disc ce pun în prim-plan compozitori și interpreți români, înregistrări mai vechi și mai noi din Fonoteca Radio România.

Eveniment

Ascultăm și desenăm povești!
La Bookfest 2017, Editura Casa Radio vă invită să pășiți pe urmele amprentelor sonore ale eroilor săi!

2017-05-25 - 30 Mai 2017 :

Copii, vreți să ascultați și să desenați o poveste? Veniți cu părinți, bunici, frați și prieteni joi, 25 mai 2017, de la ora 12.30, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017, în spațiul dedicat copiilor (Bookfest Junior, Pavilionul C1, etaj), la o întâlnire cu multe personaje de poveste!

La Casa Radio fiecare erou are amprenta lui sonoră! Vom pleca pe urmele acestor eroi, le vom da viață! Prin ilustrații de carte, benzi desenate, păpuși. Prin joc și joacă. Alături de noi, îndrăgita vedetă de teatru Alexandrina Halic, însoțită de tinerii actori de la Teatrul Țăndărică: Ana Maria Bălescu, Cristina Țane și Robert Trifan și de artiștii plastici Cristiana Radu și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată vă invită să dați frâu liber imaginației.

Cronici

Critica literară la radio

2016-08-26 : Răzvan Voncu despre
Perpessicius
Cărți noi.
Cronici radiofonice 1929-1947

 

Cronici

Perpessicius, primul si cel mai longeviv cronicar literar al radioului

2016-07-18 : Constantin Coroiu despre
Perpessicius
Cărți noi.
Cronici radiofonice 1929-1947

 

Cronici

Feedbook: Colecții de voci

2016-01-07 : Marius Chivu despre
Alexandru Philippide
Căutătorul
Poeme rostite la Radio (1966-1978)