Evenimente
 
20 Iunie 2015 , ora 18:30:00
Lente & șotron (Pache Protopopescu nr. 20)
Participa : Alexandru Ciubotariu
 
Eveniment
Multimedia
 

Superman, Batman, Spiderman: toți au în comun nu doar eroismul, ci și faptul că figurile lor au devenit celebre datorită unor artiști talentați. De ce nu am avea și eroi autohtoni printre ei? Editura Casa Radio lansează sâmbătă, 20 iunie, la Lente & șotron (Pache Protopopescu nr. 20), de la orele 18.30, în cadrul evenimentului București ComicsFest 2015, un nou erou: Țugulea. Apărută în Colecția „Radio-Prichindel” (seria BD+CD), povestea lui Țugulea a fost pusă în bandă desenată de către artistul Alexandru Ciubotariu.

Țugulea pare înrudit cu Harap Alb. Fiul cel mic al unui moș și al unei babe, Țugulea, deși e isteț și curajos, are o mare problemă: la naștere, Zmeoaica pământului i-a furat vinele de la picioare. Drept care numai călare se simte în largul lui. Visul ciudat pe care îl are într-o noapte – cu o zână frumoasă și bună care îi dă un chimiraș fermecat – îi schimbă radical viața și declanșează un șir lung de peripeții. Nota bene: fata de împărat cucerită cu greu nu lipsește din poveste.

Vă invităm să ne fiți alături la o discuție despre bandă desenată și, mai precis, despre modul în care romanul grafic Țugulea s-a născut sub ochii și din mâinile creatorului său, Alexandru Ciubotariu. Artistul va oferi autografe personalizate pe fiecare exemplar: veți putea astfel vedea modul în care un personaj se transformă din idee și proiecție mentală în realitate, pe hârtie, cu creion și carioca.

Petre Ispirescu, Țugulea, este un roman grafic de Alexandru Ciubotariu după o dramatizare de Grigore Băjenaru. Scenariul radiofonic integrat în BD este o prelucrare după basmul lui Petre Ispirescu, Țugulea, fiul unchiașului și al mătușei, din volumul Legende sau basmele românilor (1872). Albumul conține un CD cu înregistrarea Radio România din 1964. Din distribuție fac parte: Alexandru Matei, George Oancea, Jeni Moruzan, Ștefan Mihăilescu-Brăilă, Horia Căciulescu.

Bucuresti ComicsFest (20-21 iunie) este o platformă pentru banda desenată: edituri, autori independenti și webcomics, reviste cu supereroi autohtoni sau de peste oceane, albume si fanzine, figurine si boardgames – toate vor fi prezente într-un spațiu prietenos: Lente & șotron de pe Pache Protopopescu nr. 20.

Mai multe detalii: www.edituracasaradio.ro
http://bucuresticomicsfest.blogspot.ro/

Arhiva evenimente