Evenimente
 
13 Ianuarie 2015 , ora 19:00:00
Muzeul Național Cotroceni – Sala Cerchez
Participa : violonistrul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica, muzicologul Cristina Comandașu
 
Eveniment
Multimedia
 
Pentru începutul noului an 2015, Editura Casa Radio propune publicului un compact-disc ce îmbină virtuozitatea cu lirismul. Albumul Virtuosity and Passion este semnat de violonistul Răzvan Stoica – câștigător al Concursului New Talent, ediția Bratislava 2013 – împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, artiști stabiliți în Olanda.
Lansarea albumului va avea loc cu ocazia Concertului de Anul Nou susținut de cei doi muzicieni marți, 13 ianuarie 2015, ora 19, la Muzeul Național Cotroceni – Sala Cerchez. Despre acest compact-disc va vorbi muzicologul Cristina Comandașu, autorul prezentării albumului, iar interpreții vor oferi, la finalul recitalului, o sesiune de autografe.

Albumul Virtuosity and Passion cuprinde o selecție de piese celebre din repertoriul violonistic, compuse de Paganini, Sarasate, Kreisler, Wieniawski, Ysaÿe, Pugnani, Ravel, Arvo Pärt, Ciprian Porumbescu și interpretate de Răzvan Stoica pe un instrument Stradivarius, datat 1729, vioară pe care artistul cântă din 2009, în urma unei competiții pe care a câștigat-o la Salzburg, având 170 de contracandidați.
După studiile urmate în țară cu profesorii Ștefan Gheorghiu și Modest Iftinchi, Răzvan Stoica și-a continuat pregătirea muzicală în Olanda, cu Ilya Grubert, la Conservatorul Regal din Amsterdam, dar a participat și la cursuri de măiestrie cu violoniștii Leonidas Kavakos, Krzysztof Wegrzyn, Vadim Repin, Itzhak Perlman, Ivry Gitlis și Pinchas Zukerman.
Violonistul are în palmares aproape 30 de premii naționale și internaționale. În 2014, Răzvan Stoica a primit premiul „In memoriam Iosif Sava” oferit de Radio România Cultural și a deschis stagiunea 2014-2015 a Orchestrei de Cameră Radio.
Răzvan Stoica evoluează, atât ca solist invitat, cât și în recitaluri în cadrul „Duo Stoica”, pe scene celebre precum „Royal Concertgebouw” din Amsterdam, „Gewandhaus” – Leipzig, „Het Concertgebouw” – Amsterdam, „Konzerthaus” – Berlin și „Musikverein” din Viena, „Théâtre des Champs Elysées” – Paris, „Teatro San Barnaba” – Brescia, „Teatro Carlo Felice” – Genova, Palacio de Festivales – Santander.

Mai multe detalii: www.edituracasaradio.ro

Partener media: Radio România Muzical

Arhiva evenimente