Evenimente
 
19 Decembrie 2014 , ora 19:45:00
Foaierul Sălii de concerte Radio România
Participa : muzicologul Olga Grigorescu
 
Eveniment
Multimedia
 

Pe lângă reperele culturale naționale, Radio România promovează și valorile și marile personalități artistice universale. Un astfel de exemplu este albumul Richard Strauss 150, prin care Centrul Cultural Media - Editura Casa Radio și Serviciul Patrimoniu Cultural și Arhive marchează împlinirea, anul acesta, a unui centenar și jumătate de la nașterea legendarului compozitor.
Lansarea compact-discului va avea loc vineri, 19 decembrie 2014, ora 19,45, în foaierul central al Sălii Radio, în pauza concertului de stagiune. La eveniment va participa muzicologul Olga Grigorescu, autoarea selecției muzicale și a prezentării albumului.
Albumul Richard Strauss 150 este apărut în cadrul seriei Interpretări istorice din Arhiva Radio România și propune publicului un conținut muzical universal-național prin creații celebre de Richard Strauss, redate de mari reprezentanți ai artei interpretative românești, precum soprana Emilia Petrescu și dirijorii Constantin Silvestri, George Georgescu, Emanuel Elenescu, aflați la conducerea Orchestrei Naționale Radio și a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”.

Arhiva evenimente