Evenimente
 
23 Septembrie 2014 - 24 Septembrie 2014 , ora 17:00:00
Librăria Cărturești din strada Arthur Verona nr. 13-15
Participa : Dirijorul Tiberiu Soare și muzicologul Grigore Constantinescu.
 
Bookmark and Share
Eveniment
Multimedia
 

Pentru prima dată, celebra mezzosoprană de talie mondială Ruxandra Donose, care strălucește pe cele mai mari scene ale lumii precum: Royal Opera House Covent Garden, Metropolitan Opera, Staatsoper Vienna, Carnegie Hall sau Teatrul La Fenice din Veneția, a realizat un CD alături de o orchestră, un dirijor și o casă de discuri din România.
Albumul Romance, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat, în prezența artistei, marți, 23 septembrie, ora 17, la librăria Cărturești din strada Arthur Verona nr. 13-15. La eveniment vor participa dirijorul Tiberiu Soare și muzicologul Grigore Constantinescu.

În Romance, Ruxandra Donose reușește magistral să surprindă și să redea fațete ale universului emoțional, pasional feminin, imortalizate în pagini celebre dedicate teatrului liric de către Bizet, Saint-Saëns, Massenet, Offenbach, Berlioz și Verdi. În cuprinsul său se regăsesc arii celebre precum Habanera, Seguidilla, Amour, viens aider , D'amour l'ardente flame, O don fatal… Înregistrările au fost realizate recent de protagonistă, în aprilie 2014, la Radio România.

Albumul, realizat în compania Orchestrei Naționale Radio, a dirijorului Tiberiu Soare și a Corului Academic Radio pregătit de Dan Mihai Goia, constituie în esență o reafirmare a legăturii puternice pe care Ruxandra Donose o are cu publicul, cu muzica. Cu acest CD mi se îndeplinește un vis. Este visul de a aduna arii preferate. Ale mele, ale publicului, ale tuturor, arii cunoscute împreună cu arii mai puțin cunoscute. Toate acestea din repertoriul francez. Repertoriu francez pe care eu, într-o mare măsură a carierei mele, îl reprezint și cu care mă întâlnesc, și cu care mă bucur. Iată, împreună cu Orchestra Radio, pe care o simt cel mai aproape din toate orchestrele României, pentru că de atâția ani, chiar din copilărie, am crescut alături de ei. Și împreună cu Tiberiu Soare, care este unul dintre cei mai minunați dirijori români, declară artista.

În cea de-a doua ediție a Festivalului Orchestrelor Radio RadiRo, Ruxandra Donose va susține un concert alături de Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Stuttgart dirijată de Stéphane Denève, miercuri, 24 septembrie, ora 19, la Sala Radio.
La finalul acestui concert, Ruxandra Donose va oferi publicului și o sesiune de autografe, prilejuită de apariția compact-discului Romance.

Ruxandra Donose, un nume consacrat pe marile scene ale lumii (Royal Opera House Covent Garden, Metropolitan Opera, Staatsoper Vienna, Carnegie Hall, Teatrul La Fenice din Veneția ș.a.), a abordat de-a lungul timpului roluri dintre cele mai dificile și variate, alături de cele mai importante orchestre internaționale. A colaborat cu iluștri dirijori dintre care amintim pe Claudio Abbado, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Christoph von Dohnanyi, Charles Dutoit, Vladimir Fedoseyev, Marek Janowski, Mariss Jansons, Zubin Mehta, Kent Nagano, Seiji Ozawa, Wolfgang Sawallisch, Jeffrey Tate, Placido Domingo, Lorin Maazel, Vladimir Jurowski. Vasta sa discografie include Ständchen de Schubert (Philips), Stabat Mater de Dvoűák (Deutsche Grammophon), Cântecul pământului de Mahler (Naxos), Missa în si minor de Bach cu Sergiu Celibidache (EMI), Simfonia a IX-a de Beethoven (Naxos), Nunta lui Figaro (Arte Nova), Cenușăreasa (DVD, Opus Arte), Œdipe (Naxos), Cântece de Nicolae Bretan (Nimbus), Il Farnace de Vivaldi (EMI/Virgin), Tamerlano de Händel (Naive) și multe altele.

Arhiva evenimente