Evenimente
 
28 Mai 2014 - 1 Iunie 2014
Complexul Expozițional Romexpo, Pavilionul C2, standul B10
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio își așteaptă cititorii și ascultătorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014 cu cele mai noi apariții ale sale, în colecțiile deja cunoscute, care pun în valoare mari voci ale culturii române, aflate în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii. Vă invităm să fiți martorii unui spectacol grandios al vocilor care dau cortina la o parte în piese de teatru de referință, al glasurilor poeților care își recită propriile versuri și al tușelor fine ale artiștilor contemporani care transformă în roman grafic poveștile audio spuse generațiilor tinere.

Unul dintre titlurile-cheie cu care vă așteptăm la târgul Bookfest, este audiobook-ul Maria Banuș citește din Sub camuflaj. Însemnări 1943-1944, cea mai recentă apariție din Colecția „Lecturi pe întuneric”. Este vorba despre o înregistrare inedită Radio România datând din 4 martie 1999, realizată de Emil Buruiană pentru Noua Fonotecă de Aur și prezentată de istoricul literar Geo Șerban. Dacă în 2009 Editura Casa Radio publica o selecție cuprinzătoare din poezia Mariei Banuș, în lectura autoarei, sub numele de Zăbale rupte (carte+CD), audiobook-ul de față reproduce câteva secvențe de jurnal, alese exclusiv de către autoare pentru a fi citite la radio. Sunt momente cuprinse în perioada 1943-1944, publicate în volumul Sub camuflaj (Cartea Românească, 1978). Acest audiobook, cu vocea gravă a scriitoarei, nu este doar o frântură din viața Mariei Banuș, ci, mai mult decât atât, este cronica unei societăți aflate sub semnul tensiunilor istoriei. Documentul audio apare la doar două luni de la împlinirea a 100 de ani de la nașterea poetei Maria Banuș, pe 10 aprilie, moment celebrat prin publicarea, în integralitatea lor, a celor două volume a Însemnărilor mele (1927-1999), ediție îngrijită de Geo Șerban, la Editura Cartea Românească.

Laureată pe 15 mai la Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, ediția a III-a, la categoria „Cea mai bună carte netipărită: Audiobook”, pentru titlul Așteptând ceasul amintirilor de Dinu Pillat, apărut în colecția „Vocile memoriei”, Editura Casa Radio vă așteaptă la târg atât cu acest titlu, cât și cu binecunoscutele apariții din colecțiile „Fonoteca de Aur” (Seriile Teatru și Spectacolul poeziei) și colecțiile pentru copii „Radio-Prichindel” (BD+CD) și „Noapte bună, copii!”, perfecte pentru vacanța de vară. În Colecția „Biblioteca de poezie românească”, Seria Colecționarul de voci, Editura vă invită să-i (re)ascultați pe George Bacovia și pe Ion Minulescu, în noi ediții ale unor audiobook-uri de succes: Rar. Douăzeci și opt de poeme rostite de Bacovia în singura sa înregistrare radiofonică (1954), ediția a treia, cu un nou comentariu grafic de Aurelian Popovici și Strofe pentru toată lumea de Ion Minulescu (ediția a doua), în două înregistrări din Arhivele Radio România (1928, 1968).

Ne găsiți în Pavilionul C2, standul B10!

Salonul Internațional de Carte Bookfest, aflat la a IX-a editie, va avea loc în perioada 28 mai-1 iunie 2014, în pavilioanele C1, C2, C4, C5 din Complexul Expozițional Romexpo, București.

Arhiva evenimente