Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Pentru al treilea an consecutiv, Editura Casa Radio se află în finala Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, eveniment dedicat excelenței editoriale și promovării celor mai importante proiecte anuale ale pieței de carte românești. Așteptând ceasul amintirilor de Dinu Pillat și Cartea cu Apolodor (în lectura Alexandrinei Halic) de Gellu Naum au fost nominalizate la categoria „Cea mai bună carte netipărită: Audiobook”, de către juriul Galei „Bun de Tipar”, prezidat anul acesta de criticul și teoreticanul literar Mircea Martin.

Așteptând ceasul amintirilor, audiobook apărut în colecția „Vocile memoriei”, reprezintă un important gest cultural de restituire a personalității și operei scriitorului și istoricului literar Dinu Pillat. Realizat de Anca Mateescu, audiobook-ul conține înregistrări din Arhivele Radio România: „Dinu Pillat la Radio: 1967-1970” și „Amintiri despre Dinu Pillat: 1991-2000”. Alături de vocea lui Dinu Pillat, îi putem asculta pe Theodor Enescu, Virgil Ierunca, Cornelia Pillat sau Alexandru Paleologu. Proiectul grafic al albumului este semnat de artistul Daniel Ivașcu.
Cartea cu Apolodor de Gellu Naum a apărut într-o colecție deja consacrată a Editurii, „Noapte bună, copii!” – o ediție specială de poezie, realizată grafic de artistul Alexandru Ciubotariu. Audiobook-ul vă invită la o săptămână de poezie cu Gellu Naum, în lectura actriței Alexandrina Halic, o voce inconfundabilă a teatrului radiofonic pentru copii și o prezență importantă a scenelor de teatru dedicate celor mai tineri spectatori. Înregistrările au fost realizate pentru emisiunea „Poezie românească” (realizator: Ioana Diaconescu), în anii 1998 și 2013.

În 2013, Editura Casa Radio a fost răsplătită la aceeași Gală cu cea mai importantă distincție, la categoria „Cea mai bună carte netipărită – Audiobook”: „Diploma de excelență pentru cel mai bun proiect de audiobook al anului 2012: I.L. Caragiale, Mofturi (1877-1902)”. În timp ce în anul 2012, Colecția „Lecturi pe întuneric” a Editurii Casa Radio a obținut Mențiunea specială a Juriului, la categoria „Cea mai bună carte netipărită – Audiobook”, pentru titlurile apărute în 2011: Mircea Horia Simionescu citește din Ingeniosul bine temperat; Mircea Nedelciu citește Ora spre zero și alte proze; Emil Botta recită ...de la Dante la Eminescu... .

La cea de a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România „Bun de tipar“ au fost înscrise peste 120 de instituții și peste 700 de proiecte.
Anunțarea câștigătorilor va avea loc joi, 15 mai, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naționale a României. Gala Industriei de carte din România „Bun de Tipar” este organizată de Federația Editorilor din România și Headsome Communication, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Asociația Română de Relații Publice.

Mai multe detalii: www.galabundetipar.ro
www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente