Evenimente
 
28 Februarie 2014 , ora 19:45:00
Foaierul central al Sălii de concerte
Participa : Pianistul Horia Mihail și dirijorul Tiberiu Soare
 
Eveniment
Multimedia
 

Pianistul Horia Mihail (solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România) a susținut, alături de Orchestra Națională Radio, zeci de concerte rămase în memoria melomanilor, care au acum posibilitatea de a asculta câteva dintre cele mai reușite înregistrări ale solistului, acompaniat de apreciata orchestră, pe o producție discografică: Horia Mihail – Orchestra Națională Radio. Beethoven, Rahmaninov, Lutoslawski.

Editura Casa Radio prezintă primul compact-disc realizat în această formulă interpretativă, calitatea artistică a înregistrărilor fiind garantată și prin numele celor doi dirijori participanți, Jin Wang și Tiberiu Soare. Lansarea albumului va avea loc la Sala Radio, vineri, 28 februarie 2014, în pauza concertului de stagiune, invitați fiind pianistul Horia Mihail și dirijorul Tiberiu Soare.

Radio România oferă astfel din nou publicului o bogată seară culturală în care artiștii fac muzică pe scena Studioului „Mihail Jora” dar se și întâlnesc față în față cu spectatorii în Foaierul central al Sălii de concerte, pentru a vorbi despre noul album.

Compact-discul Horia Mihail – Orchestra Națională Radio. Beethoven, Rahmaninov, Lutoslawski, inclus de Editura Casa Radio în colecția Profil interpretativ, cuprinde înregistrări Radio România realizate în perioada iunie 2012-iulie 2013. Este vorba de lucrări concertante pentru pian și orchestră, un repertoriu în care notorietatea se îmbină armonios cu ineditul: Concertul nr. 4 de Ludwig van Beethoven, Rapsodia pe o temă de Paganini de Serghei Rahmaninov și Variațiunile pe o (aceeași – n.n.) temă de Paganini de Witold Lutoslawski.

Talentul pianistului Horia Mihail a fost răsplătit cu aplauze răsunătoare la toate cele peste 2000 de recitaluri și concerte susținute pe patru continente. A concertat în cadrul Expoziției Mondiale de la Shanghai (2010), în ultimii ani participând la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul internațional Nopți pianistice – Chișinău, Balchik Classic Days – Bulgaria.
Artistul este implicat artistic în edițiile succesive ale turneelor naționale Pianul călător, Duelul viorilor, Cele trei Dive, Flautul de aur, Vioara lui George Enescu la sate.

Albumul Horia Mihail – Orchestra Națională Radio. Beethoven, Rahmaninov, Lutoslawski este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), la prețul de 23 lei. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.

Ascultă :

Arhiva evenimente