Evenimente
 
10 Martie 2011 - 11 Martie 2011 , ora 18:30:00
Ceainăria Cărturești (Verona)
Participa : poeta Simona Popescu (îngrijitoarea ediției), poetul Sebastian Reichmann, criticul literar Cosmin Ciotloș, regizorul David Esrig, scriitoarele Marieva Ionescu și Brândușa Dragomir.
Moderator: Anca Mateescu
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura „Casa Radio“ și Fundația „Gellu Naum“ au lansat albumul (carte+2CD) Vârsta semnului de Gellu Naum la librăria Cărturești (str. A. Verona), joi, 10 martie a.c., ora 18,30.

Apărut în seria „Colecționarul de voci“ a „Bibliotecii de poezie românească“, volumul este o premieră editorială absolută: 52 de poeme, alese și rostite de „ultimul mare suprarealist european“ sunt, în fine, „gravate“ pe disc! Rarisimele sale performance-uri radiofonice antologate acum datează din 1967/1991/1999 și provin – chiar dacă par inedite... – din bogatele arhive create de Radio România. Operele poetico-radiofonice disponibile pe primul compact disc sunt percutant documentate de un al doilea CD, ce reproduce fragmente dintr-o serie de dialoguri cu Gellu Naum, înregistrate de Anca Mateescu în 1999-2000.
Realizatoarea „Expresului de seară“ (și a altor apreciate emisiuni ale postului Radio România Cultural) a fost și gazda serii speciale de joi, 10 martie, ce i-a aveut ca invitați pe poeta Simona Popescu, îngrijitoarea și prefațatoarea ediției, poetul Sebastian Reichmann, regizorul David Esrig, criticul literar Cosmin Ciotloș, tinerele scriitoare Marieva Ionescu, Brândușa Dragomir, și – desigur – pe toți iubitorii de poezie dornici să ni se alăture în ambientul inconfundabil creat de spectacolul vocii poetului, de desenele sale și ale Lyggiei Naum (expuse pe simezele Ceainăriei între 9-14 martie a.c.).

Alte informații despre acest eveniment și detalii despre concursurile cu premii din tirajul nou lansat, în emisiunile din săptămâna în curs pe Radio România Actualități și Radio România Cultural („Espresso“, „Dimineața crossover“, „Texte și pretexte“, „Timpul prezent“, „Expresul de seară“...).

GELLU NAUM
Vârsta semnului
”...câteva din frumoasele mele poheme...”
rostite în 1967/1991/1999

Cu o prezentare de Simona Popescu și un documentar radiofonic de Anca Mateescu
Ediție ilustrată de Constantin Popovici
116 p.+2CD-uri încorporate
”Biblioteca de poezie românească”, seria ”Colecționarul de voci”

Ascultă :

Arhiva evenimente