Evenimente
 
24 Februarie 2014 , ora 19:00:00
Café Cărturești Verona
Participa : Vintilă Mihăilescu, Florin Iordan, Teodor Isaru
Moderator: Maria Balabaș
 
Eveniment
Multimedia
 
Pe 20 februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsună pentru prima dată, „pe viu“, la Radio România, într-un program de cântece românești, la emisiunea „Ora satului“. Un succes!

Pe 24 februarie 2014, de la ora 19, la Café Cărturești Verona, vocea emblematicei interprete va răsuna iar. Radio România și Editura Casa Radio vă propun o celebrare a Mariei Tănase, prilejuită de lansarea albumului Maria Tănase. Cântece populare 1953-1961, ce conține 40 de interpretări istorice păstrate în Arhivele Radio România. Vă invităm la o audiție specială și un dialog despre Maria Tănase, alături de invitații noștri: antropologul Vintilă Mihăilescu, etnomuzicologul Florin Iordan (membru fondator al formației de muzică veche românească „Trei Parale”) și Teodor Isaru, regizor muzical și redactor Radio România, cel care a făcut selecția pieselor din Fonoteca Radiodifuziunii Române și a realizat documentarea acestora.
Discuția va fi moderată de către o altă Maria, Maria Balabaș (jurnalistă Radio România Cultural și muziciană), care semnează și textul introductiv, prezent în booklet-ul Cântecelor populare.

Pe dublul CD apărut la Editura Casa Radio în Colecția „Lada de zestre”, pe lângă piese celebre: Ciuleandra, Bun îi vinul ghiurghiuliu, Cine iubește și lasă, Ho-la-ho, apar piese inedite: Moțule cu țundră neagră sau Petite feuille que l'automne dore, precum și o convorbire cu Maria Tănase, realizată în anul 1960, toate fiind înregistrări pe bandă magnetică din Fonoteca Radio România

Întreaga seară Maria Tănase de la Café Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15) va deveni un documentar audio, realizat de către Maria Balabaș pentru Radio România Cultural.

Detalii pe www.edituracasaradio.ro.

Arhiva evenimente