Evenimente
 
25 Octombrie 2013 - 26 Octombrie 2013 , ora 00:19:30
Foaierul central al Studioului de concerte „Mihail Jora”
Participa : Dirijorul Tiberiu Soare
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio prezintă cel mai recent album semnat Orchestra Națională Radio și Tiberiu Soare.

La concertul de vineri, 25 octombrie 2013, publicul va avea ocazia de a-l reîntâlni pe Tiberiu Soare nu numai în ipostază dirijorală, pe scena Studioului „Mihail Jora“, alături de Orchestra Națională Radio, ci și în calitate de invitat la lansarea albumului George Enescu, Simfonia a II-a op. 17 în la major, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

Albumul cuprinde o viziune interpretativă actuală – înregistrare specială din luna iunie a.c. – a Simfoniei a II-a op.17 în la major de George Enescu, o „comoară” a culturii românești care a împărtășit aventura tezaurului românesc la Moscova, în timpul Primului Război Mondial. Din fericire, partitura enesciană a revenit în țară în perioada anilor '60. Mai multe amănunte sunt furnizate în prezentarea CD-ului realizată de prof. univ. dr. Grigore Constantinescu.

Tiberiu Soare – dirijor șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România – mărturisește că „lucrarea de față are o semnificație aparte în istoria Orchestrei Naționale Radio: după aproape 50 de ani de uitare, lucrarea a fost redată circuitului sălilor de concerte de către Orchestra Națională Radio sub bagheta maestrului Iosif Conta. Pentru mine această simfonie reprezintă o clarificare deplină a stilului hiper-romantic al lui Enescu specific perioadei sale de creație de până în Primul Război Mondial, o etapă ce va face posibilă scriitura din Oedipe cu două decenii mai târziu. Această înregistrare se dorește a fi prima dintr-o preconizată integrală a lucrărilor simfonice enesciene.”

Discul se poate achiziționa de la Librăria Casa Radio din str. Temișana nr. 31, sau prin comandă online pe site-ul editurii, la prețul de 20 lei.

Arhiva evenimente