Evenimente
 
26 Aprilie 2013 - 27 Aprilie 2013 , ora 18:00:00
Librăria Cărturești Verona
Participa : poeții Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Dan Verona, Marius Chivu (îngrijitorul ediției) și Alina Ledeanu (directorul revistei ”Secolul XXI“).
Un eveniment moderat de Daria Ghiu, critic de artă, redactor Editura Casa Radio.
 
Eveniment
Multimedia
 
Vă place Ștefan Augustin Doinaș? În colecția ”Biblioteca Radio”/Seria ”Colecționarul de voci” a Editurii Casa Radio, iubitorii de poezie pot (re)găsi într-o carte sonoră o inedită panoramă a operei poetice a unui autor de o prodigioasă complexitate: Ștefan Aug. Doinaș (26 aprilie 1922 – 25 mai 2002).

Albumul intitulat Trandafirul negru (carte ilustrată cu CD inclus) reunește în premieră absolută 55 de poeme rostite de Ștefan Aug.Doinaș la Radio între 1970 și 2002, extrase din aproximativ 30 de volume acoperind o jumătate de secol din creația mereu surprinzătorului scriitor...

Volumul este îngrijit de tânărul critic – și poet – Marius Chivu, constant și mărturisit atașat de poezia lui Doinaș, care vede în această primă ediție sonoră o restituire semnificativă:
„Din cărțile de poezie pe care Ștefan Aug. Doinaș le-a scris de la începutul anilor ’40 până la sfârșitul anilor ’90, a selectat cel puțin câte un poem pentru a fi rostit la Radio/.../Dispuse pe CD în ordine cronologică, cele 55 de poeme astfel alese pot contura ascultătorului imaginea fidelă a ceea ce, cu clișeul de rigoare, numim universul unui scriitor”.

Ilustrația luxuriantă a albumului, semnată de un grafician de talie internațională, Tudor Banuș, întregește demersul de recuperare a poeziei lui Doinaș, făcând din noua apariție editorială de la Casa Radio și o carte-obiect râvnită de orice colecționar.

„Conul de umbră căzut peste opera poetului s-ar putea însă preschimba într-un con de argint cu ocazia acestui audiobook pe care poetul citește nu mai puțin de 55 de poezii, însoțite, ca bonus, de o proză scurtă și de un extras dintr-un interviu acordat în anul 2000, dacă nu chiar ultimul, cu siguranță una dintre ultimele sale confesiuni despre scris”, ne asigură Marius Chivu în prefața volumului, intitulată Poetul, complice al tăcerii visătoare.

Lansarea antologiei va avea loc chiar în ziua nașterii poetului: vineri 26 aprilie, ora 18, la librăria Cărturești Verona.

Arhiva evenimente