Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 
Aniversarea a 85 de ani de viață și a șapte decenii de la debutul concertistic al marelui pianist Valentin Gheorghiu prilejuiește Editurii Casa Radio lansarea celui mai recent disc al maestrului: Duo (realizat împreună cu Roxana Gheorghiu), un album omagial produs de radioul public, în ale cărui studiouri artistul a fost o prezență marcantă în toate etapele prodigioasei sale cariere.

Miercuri, 20 martie, ora 18, la Librăria Humanitas Kretzulescu din București (Calea Victoriei nr. 45) și sâmbătă, 23 martie, ora 19, la concertul aniversar Valentin Gheorghiu de la Ateneul Român, melomanii vor putea aprecia noua apariție discografică, ce le oferă în premieră o selecție de înregistrări Radio România, propusă în exclusivitate chiar de maestru.

CD-ul Duo, apărut în colecția ”Profil interpretativ” a Editurii Casa Radio, cuprinde lucrări de Mozart, Schubert, Brahms, Rahmaninov, Debussy, Poulenc, interpretate de pianiștii Valentin Gheorghiu și Roxana Gheorghiu, împreună cu Orchestra Națională Radio, dirijată de Alain Paris și Mihai Agafiței; prezentarea aparține profesorului Grigore Constantinescu.

Duo este inclus în cadrul campaniei Radio România Muzical „Votează discul de muzică clasică” derulată pe site-ul www.romania-muzical.ro, unde sunt disponibile și informații despre emisiunile pe care postul le dedică aniversării marelui pianist.

Arhiva evenimente