Evenimente
 
4 Octombrie 2012 - 5 Octombrie 2012
Ateneul Român
 
Eveniment
Multimedia
 
În pauza concertelor extraordinare din 4 și 5 octombrie de la Ateneul Român, organizate de Filarmonica „George Enescu” la deschiderea stagiunii 2012-2013, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la nașterea dirijorului George Georgescu (12 septembrie 1887 – 1 septembrie 1964), melomanii vor putea descoperi albumul produs de Editura Casa Radio și Fundația Radio România, cu titlul ”Arta lui George Georgescu: Beethoven”.

Noua apariție din această serie discografică, publicată de Editura „Casa Radio”, restituie înregistrări istorice din Arhivele Radio România și cuprinde o versiune de referință a Simfoniei nr. 9 în re minor, opus 125 în interpretarea Corului și Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” și a Corului Academic Radio, realizată la cea de-a II-a ediție a Festivalului Enescu, în septembrie 1961, precum și una din ultimele înregistrări ale Maestrului: Uvertura „Coriolan”, la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, în 1964, anul dispariției sale. Un bonus ce redă un fragment dintr-o repetiție a marelui dirijor cu Simfonia nr.8 completează oferta muzicală gravată pe CD, iar colecționarii vor putea descoperi în broșura însoțitoare fotografii inedite din arhiva familiei, cu George Georgescu alături de marile figuri muzicale ale secolului XX.

Personalitatea lui George Georgescu va fi evocată de Jean-Charles Hoffelé, muzicolog și editor, jurnalist de la publicația franceză de informare și critică muzicală Diapason, care semnează și prezentarea CD-ului apărut la editura Casa Radio.

CD-ul este disponibil la prețul de 13 lei la librăria din Foaierul Sălii de concerte Radio din strada General Berthelot nr. 60-64, sau comandând pe adresa www.edituracasaradio.ro.

Arhiva evenimente