Evenimente
 
11 Mai 2012 - 1 Iunie 2012
Aula Bibliotecii Naționale a României
Participa : (În imagine: Virgil Ianțu, Daria Ghiu – reprezentanta Editurii Casa Radio, Irina Păcurariu.)
 
Eveniment
Multimedia
 

Gala Bun de Tipar, eveniment ce și-a propus să celebreze excelența editorială în plan autohton, a fost organizat în premieră în acest an de Federația Editorilor din România, Asociația Headsome Communication, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Asociația Tipografilor „Translivania” și Asociația Librarilor din România, oferind prilejul profesioniștilori cărții de a se bucura de recunoașterea colegilor de breaslă și a publicului. Inițiativa a atras peste 70 de instituții competitoare iar juriul Galei, format din prestigioase personalități culturale, a evaluat peste 500 de titluri apărute pe parcursul anului 2011.

Colecția „Lecturi pe întuneric” a Editurii Casa Radio a fost răsplătită cu Mențiunea specială a Juriului, la categoria Cea mai bună carte netipărită – Audiobook, pentru titlurile apărute în 2011: Mircea Horia Simionescu citește din Ingeniosul bine temperat; Mircea Nedelciu citește Ora spre zero și alte proze; Emil Botta recită ...de la Dante la Eminescu... .

Premiile au fost decernate vineri, 11 mai a.c., în Aula Bibliotecii Naționale a României, în prezența unui public alcătuit din figurile marcante ale vieții editoriale din România.
Distincția juriului Galei Industriei de Carte din România confirmă interesul pentru demersul de valorificare a patrimoniului radiofonic prin formule editoriale originale.

„Lecturi pe întuneric” – colecția vocilor care luminează textul ! – oferă ascultătorilor pagini de mare literatură în versiuni sonore mereu surprinzătoare, autentice probe de radio art, punând în circulație documente unice din arhivele Radio România.

Cele mai recente apariții din colecția premiată: I.L.Caragiale, 3 schițe prahovene citite de Virgil Ogășanu și G.Călinescu vorbește despre Eminescu, poet național vor fi lansate la Bookfest 2012, vineri, 1 iunie, ora 15,30.

Vă invităm la sărbătoarea cărții vorbite! (http://www.edituracasaradio.ro/cat-prod.shtml?grp=3&cat=31)

Ascultă :

Arhiva evenimente