Evenimente
 
24 Noiembrie 2011 - 26 Noiembrie 2011
Standul Radio România
 
Eveniment
Multimedia
 
Voce emblematică colecției Radio-Prichindel și inegalabilă promotoare a teatrului românesc pentru copii, actrița Alexandrina Halic îi va întâmpina vineri, 25 noiembrie, la ora 12, la Standul Radio România din cadrul Târgului internațional de carte Gaudeamus 2011, pe toți cei care doresc să facă cunoștință cu... Cipollino, Omul invizibil, Tom Sawyer și Huckleberry Finn, care nu numai că au prins glas prin magia teatrului radiofonic, dar sunt acum și...eroi de benzi desenate!!!

Colecția de CD-carte Radio-Prichindel, prin care, de aproape un deceniu, cititorii/ ascultătorii (re)descoperă spectacole legendare de teatru radiofonic, comentate plastic de ilustratori români consacrați, prilejuiește în acest an o întâlnire neașteptată dintre radio art și arta... benzii desenate!

Rezultatul acestei conjuncții dintre dramatizările radiofonice ale unor cărți de neuitat și artiști de bandă desenată îl constituie apariția în premieră editorială a 3 romane grafice&audio, 3 cărți-obiect (CD+BD), o tentație pentru colecționarii de toate vârstele:

Aventurile lui Cipollino de Gianni Rodari (înregistrare din 1961, cu Silvia Chicoș, Ion Manu, Tudorel Popa...) – desenate de Ciubi (Alexandru Ciubotariu, coordonatorul noii serii);
Omul invizibil de H.G.Wells (înregistrare din 1956, cu Octavian Cotescu, Ion Manta, H.Nicolaide...) – ilustrat de maestrul benzii desenate românești, Puiu Manu;
Tom Sawyer și Huckleberry Finn după Mark Twain (înregistrare din 1953, cu Silvia Chicoș, Dinu Ianculescu...) – cu desenele lui Ionuț Popescu.

Cele 3 romane grafice&audio, ce au putut fi răsfoite în avanpremieră, în timpul vacanței de vară, la Muzeul Benzii Desenate, vă așteaptă acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, la standul Radio România, unde toți cei prezenți vor primi o dedicație desenată de la cei trei minunați artiști, aparținând unor generații diferite dar la fel de dedicați promovării BD-ului autohton. Secretul acestui revival al benzii desenate în fuziune cu arta spectacolului radiofonic, vă va fi dezvăluit de Daria Ghiu, critic de artă și redactor al Editurii Casa Radio, alături de alte surprize pregătite pentru prietenii editurii noastre.

Arhiva evenimente