Evenimente
 
20 Decembrie 2019 - 22 Decembrie 2019 , ora 18:45:00
Sala Radio
Participa : Carmen Ionescu, managerul Agenției de Presă RADOR, și Silvia Iliescu, coautoare ale albumului Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989.
 
Eveniment
Multimedia
 

Vineri, 20 decembrie 2019, ora 18.50, în Foaierul central al Sălii Radio, în deschiderea Concertului In memoriam – 30 de ani de la Revoluția din 1989 (G. Verdi: Messa da Requiem – ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, dirijor: David Crescenzi), Editura Casa Radio va lansa albumul Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 de Silvia Iliescu, Carmen Ionescu și Octavian Silivestru, o restituire-document care tezaurizează, peste ani, mărturiile și vocile care au transpus pe unde istoria la Radio România în acele zile fierbinți de incertitudine, cutezanță și speranță.

Despre semnificația mărturiilor și despre ideea și proiectul albumului vor vorbi Carmen Ionescu, managerul Agenției de Presă RADOR și Silvia Iliescu, coautoare ale albumului Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989.

O prezentare a audiobook-ului Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 va avea loc și duminică, 22 decembrie 2019, în cadrul evenimentului dedicat comemorării celor 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, de la Sala Radio. Evenimentul, organizat de Asociației „Club 22-Radio“, se va desfășura cu începere de la ora 10.

Între zecile de volume despre Revoluția din 1989 – care se întrec în a se afirma cât mai obiective – iată o carte ce nu se sfiește să se înfățișeze ca fiind subiectivă. Oferind cititorilor mărturiile celor care au trăit zilele Revoluției în studiourile Radiodifuziunii, readucem în atenție întrebări care se mai pun și acum, la 30 de ani de la evenimente: a fost revoluție sau lovitură de stat? Teroriștii au existat ori au fost inventați? Radioul a fost un simplu instrument propagandistic sau un real mijloc de informare? Ca în majoritatea situațiilor, răspunsurile nu pot fi doar în alb și negru. Cartea reface atmosfera celor cinci zile pline de neprevăzut, desfășurate într-o instituție de mare importanță pentru țară, populată la sfârșitul lui 1989 cu profesioniști veritabili, dar și cu propagandiști de meserie. Aproape toți au fost surprinși de lumina orbitoare pe care a răspândit-o schimbarea bruscă și neașteptată a regimului politic. Acești oameni au rămas în primul moment pietrificați de mirare și nesiguranță. Apoi au reînceput, cu entuziasm, să se activeze – unii mai repede, alții mai încet, după cum le era firea și statutul profesional – să evalueze noua situație, să se adapteze și să înceapă reconstrucția. (fragment din Introducere de Silvia Iliescu)

Albumul Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 de Silvia Iliescu, Carmen Ionescu și Octavian Silivestru este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temisana ne. 31, Bucuresti, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.

Arhiva evenimente