Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Joi, 14 noiembrie 2019, cu ocazia unui nou eveniment artistic organizat sub genericul „Moștenitorii României muzicale” la Sala Radio începând cu ora 19 – Recitalul „Imagine Chopin” susținut de pianista Sînziana Mircea, chitarista Raisa Mihai și soprana Amalia Lazarciuc – Editura Casa Radio pune la dispoziția publicului primul album dedicat acestui proiect cultural organizat, din anul 2018, de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Albumul „Moștenitorii României muzicale” (un dublu compact-disc) cuprinde o serie de înregistrări selectate din recitalurile pianiștilor Florian Mitrea, Adela Liculescu și Axia Marinescu, desfășurate anul trecut și anul acesta la Sala Radio. Sunt incluse lucrări reprezentative de Beethoven, Schubert, Sigismund Toduță, Paul Constantinescu, Scarlatti, Liszt, Enescu, Satie, Debussy, Ravel, în interpretări ce poartă marca unor individualități speciale, a unor personalități artistice foarte bine conturate.

În 2018, trebuia să marcăm cu un eveniment Radio România Muzical, Centenarul României Mari; mi-a plăcut foarte mult ideea unei campanii Radio România, intitulată „Moștenitorii României”, am adăugat „muzicale” în titlu și am căutat să ofer consistență acestei noi idei.
Îi urmăream deja pe o parte dintre tinerii și foarte talentații muzicieni români care au studiat în străinătate, au dezvoltat deja o carieră internațională, dar care vin prea rar să mai cânte și acasă. Pe unii era chiar imposibil să-i fi cunoscut: foarte mulți pleacă încă din vremea studiilor liceale, urmează universități de muzică prestigioase peste hotare și, practic, nici nu mai au șansa de a ține legătura cu mediul artistic din România. Însă ei reprezintă România la un nivel de excelență cu care nu putem decât să ne mândrim, așa că ideea de a-i aduce în recitaluri într-una dintre marile săli românești de concert, Sala Radio, nu putea fi decât benefică.
Mă bucur că „Moștenitorii României muzicale”, nume cu care merită să ne mândrim, au ocazia să revină acasă și înregistrările lor să rămână, acum, și pe rafturile celor care iubesc muzica bună.
- Cristina Comandașu, Radio România Muzical

Albumul „Moștenitorii României muzicale” este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31, București, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemena, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.

Arhiva evenimente