Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

În acest septembrie jubiliar, Editura Casa Radio oferă tuturor generațiilor de iubitori ai muzicii o restituire discografică esențială: seria de 6 discuri-cronică, consacrată marilor concerte ale ediției inaugurale a Festivalului Internațional "George Enescu" din 1958.

Interpreți legendari, precum David Oistrah, Yehudi Menuhin sau pianistul Claudio Arrau, aflați în vârful carierei lor internaționale, mitici maeștri ai baghetei ca George Georgescu sau Constantin Silvestri, mari soliști români ca Maria Fotino sau Radu Aldulescu... – și atâția alții a căror artă răzbate adversitatea temporală – pot fi acum (re)descoperiți, (re)ascultați în albumele dedicate celei dintâi ediții a Festivalului Enescu.

Magia acestor dramatice începuturi de „normalizare” în Bucureștiul postbelic și în țară (grație transmisiunilor radio în direct) va putea fi oricând împărtășită și de iubitorii operei, cărora li se propune redarea integrală a unui spectacol interzis de cenzură și considerat multă vreme pierdut: premiera națională a capodoperei enesciene Oedipe, în versiunea dirijorală a aceluiași inegalabil Constantin Silvestri, susținută de vocile de aur ale teatrului liric românesc: David Ohanesian, Elena Cernei, Zenaida Pally, Nicolae Secăreanu ș.a.

Asemenea întâlniri peste vremuri devin azi posibile prin existența și dezvoltarea vastelor arhive ale Radioului public, căruia i se datorează înregistrarea, conservarea și acum repunerea în circulație a acestui tezaur unic într-o formulă editorială contemporană.

Așadar, noua serie de 6 duble cd-uri, apărută în colecția „Maestro”, conține – în exclusivitate! – înregistrări istorice special remasterizate, fabuloase documente din arhivele Radio România, actualizate de muzicologi prestigioși, într-o ediție bilingvă (română/engleză), al cărei original comentariu plastic și punere în pagină citează chiar programul de sală din 1958!

Albumele sunt disponibile pe toată durata Festivalului la prețul de 19 lei/titlu în toate locațiile din București și din marile orașe ale țării în care se desfășoară cea de-a XX-a ediție a Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, precum și prin comenzi pe www.edituracasaradio.ro.

Ascultă :

Arhiva evenimente