Evenimente
 
26 Mai 2019 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : Răzvan Stoica, Andreea Stoica
 
Eveniment
Multimedia
 

Duminică, 26 mai, începând cu ora 19, publicul bucureștean este invitat la Sala Radio pentru un concert-eveniment: într-o singură seară, violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și ansamblul „Kamerata Stradivarius” vor parcurge 8 Anotimpuri – celebrele Concerte pentru vioară și orchestra „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, alături de „Anotimpurile la Buenos Aires” de Astor Piazzolla.
Este una dintre rarele ocazii în care aceste celebre creații inspirate de ciclul anotimpurilor sunt prezentate în cadrul unui singur spectacol. Iar artiștii care le vor interpreta asigură reușita unui tablou sonor plin de prospețime, echilibru și expresivitate necesare unor lucrări muzicale atât de impregnate de plasticitate și descriptivism, fie că sunt din zona barocului sau cea a tangoului.
Ansamblul cameral „Kamerata Stradivarius” a fost înființat în anul 2010 de violonistul Răzvan Stoica, cel care îl conduce și în prezent.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îi readuce pe frații Răzvan și Andreea Stoica alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe – în foaierul central al Sălii de concerte Radio – acordate de artiști pe CD-ul apărut în anii precedenți la Casa Radio sub titlul „Virtuosity and Passion”. Albumul cuprinde o serie de piese celebre din repertoriul violonistic, compuse de Paganini, Sarasate, Kreisler, Wieniawski, Ysaÿe, Pugnani, Ravel, Arvo Pärt, Ciprian Porumbescu și interpretate de Răzvan Stoica pe un instrument Stradivarius, datat 1729.


După studiile urmate în țară cu profesorii Ștefan Gheorghiu și Modest Iftinchi, Răzvan Stoica și-a continuat pregătirea muzicală în Olanda, studiind la Conservatorul Regal din Amsterdam cu Ilya Grubert, dar a participat și la cursuri de măiestrie cu violoniștii Leonidas Kavakos, Krzysztof Wegrzyn, Vadim Repin, Itzhak Perlman, Ivry Gitlis și Pinchas Zuckerman. Violonistul are în palmares aproape 30 de premii naționale și internaționale. Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius datată 1729, pe care a câștigat-o la o competiție desfășurată la Salzburg, la care a avut 170 de contracandidați. În 2014, Răzvan Stoica a primit premiul "In memoriam Iosif Sava" oferit de Radio România Cultural și a deschis stagiunea 2014-2015 a Orchestrei de Cameră Radio. Răzvan Stoica evoluează, atât ca solist invitat, cât și în recitaluri în cadrul “Duo Stoica”, pe scene celebre precum „Royal Concertgebouw” din Amsterdam, „Gewandhaus” - Leipzig, „Het Concertgebouw” - Amsterdam, „Konzerthaus” - Berlin și „Musikverein” din Viena, „Theatre des Champs Elysees” - Paris, „Teatro San Barnaba” - Brescia, „Teatro Carlo Felice” - Genova, Palacio de Festivales – Santander.

Albumul „Răzvan Stoica, Andreea Stoica. Virtuosity and Passion” este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.

Arhiva evenimente