Evenimente
 
15 Ianuarie 2019 , ora 18:00:00
ARCUB Gabroveni
Participa : Trupa FiRMA, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Elena Vlădăreanu, Maria Balabaș, Mihai Balabaș
 
Bookmark and Share
Eveniment
Multimedia
 
Pe 15 ianuarie, de la ora 18.00, Radio România Cultural va organiza și va transmite live de la ARCUB Gabroveni, concertul trupei FiRMA care va interpreta single-uri proprii și piese de pe cel mai recent album, POEZII ALESE, vol. I, apărut, la finalul anului trecut, la Editura Casa Radio. Versurile din înregistrările păstrate în Fonoteca Radio România au fost îmbracate organic de compoziții muzicale originale create special pentru acest proiect de către Daniel „Rocca” Stoicea și interpretate de trupa FiRMA. George Bacovia, Mihai Eminescu, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Elena Vlădăreanu sunt poeții selectați de membrii trupei FiRMA pentru a fi cântați și recitați pe primul volum al albumului ”Poezii Alese” și în concertul de pe 15 ianuarie. Printr-un performance de excepție, publicul de la ARCUB Gabroveni va fi martor al metamofozei poetice a trupei FiRMA, o formație iconică a rock-ului alternativ românesc, care, începând cu anii 2000, s-a reinventat și s-a remarcat prin valoroase produse care dezvăluie noi perspective din universul audio, video, dar și din lumea teatrului și a poeziei. Alături de muzicieni, vor urca pe scenă Svetlana Cârstean, Adela Greceanu și Elena Vlădăreanu, care își vor recita propriile creații.

Album ”Poezii Alese. Vol. 1” poate fi găsit în librării sau poate fi ascultat online pe contul de Spotify al trupei FIRMA.

Trupa FiRMA este formată din Daniel „Rocca” Stoicea - voce, chitară, pian, totodată compozitorul formației, Sorin Erhan – bas, Adrian Coman – chitara electrică, Alexandru Gavril – chitară electrică & acustică și Constantin „Bărbuță” Bărbășelu – tobe.

În deschiderea concertului FiRMA, Maria și Mihai Balabaș iau ca punct de pornire primul disc al poeziilor eminesciene publicat de Editura Casa Radio și creează un poem sonor inedit. Adrian Pintea, Ion Manolescu, Clody Bertola, Elvira Glodeanu, Emil Botta, Alexandru Repan, Aura Buzescu, Alexandrina Halic și alții se fac auziți recitând unele dintre cele mai semnificative texte ale lui Mihai Eminescu, într-o compoziție narativă și muzicală originală.
Maria Balabaș este creatoarea emisiunii Dimineața crossover și a generat, pe parcursul timpului, diverse proiecte dedicate noilor forme de creație radiofonică (Generația sonoră, Aceasta nu este artă etc.). Mihai Balabaș este violonist și chitarist, cântă în trupele Trei Parale, Bucium și Radu Vâlcu Quartet, iar ca proiect personal are trupa Soare Staniol.

La finalul concertului va avea loc o sesiune de autografe.

Accesul în sală se va face începând cu ora 17:30 pe bază de invitație.

Radio România Cultural este singurul post național de radio dedicat exclusiv culturii. Detalii găsiți pe site-ul www.radioromaniacultural.ro

Arhiva evenimente