Evenimente
 
16 Noiembrie 2018 - 18 Noiembrie 2018 , ora 17:00:00
Târgul Internațional de Carte Gaudeamus ediția XXV (Romexpo, Pavilion Central, standul România Centenar)
 
Eveniment
Multimedia
 
Radio România vă invită vineri 16 noiembrie, la ora 17:00, la standul România Centenar din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – Radio România, la evenimentul de lansare a eBook-ului Istoria românilor în 100 de momente esențiale, realizat pentru a marca 100 de ani de la făurirea României Mari și 90 de ani de la înființarea Societății Române de Radiodifuziune.

Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai importantă a istoriei românești și, de aceea, acum, la aniversarea Centenarului, este mai mult decât necesar să reafirmăm valorile naționale, să prezentăm cele mai importante momente din istoria poporului român, pentru că viitorul unei națiuni este strâns legat de moștenirea trecutului, deoarece „un popor care nu își cunoaște istoria e ca un copil care nu își cunoaște părinții” (Nicolae Iorga).

Istoria românilor în 100 de momente esențiale este parte a proiectului Eu aleg România derulat din anul 2014 de Studiourile Teritoriale Radio România. Ediția din acest an a proiectului prezintă imaginea unei națiuni puternice, unite, demne și independente, care contribuie și astăzi la formarea patrimoniului mondial.

eBook-ul Istoria românilor în 100 de momente esențiale este realizat în limbile română și engleză, de Radio România Regional cu sprijinul Editurii Casa Radio și al Agenției de presă RADOR și poate fi descărcat gratuit de pe site-ul www.romaniaregional.ro

Arhiva evenimente