Evenimente
 
8 Decembrie 2017 , ora 19:45:00
Foaierul Ateneului Român
Participa : Marin Cazacu
 
Eveniment
Multimedia
 

La final de an, înainte de sărbătorile de iarnă, Editura Casa Radio a pregătit pentru publicul meloman un eveniment dedicat unuia dintre cei mai îndrăgiți și apreciați muzicieni români contemporani, violoncelistul Marin Cazacu: lansarea albumului „Marin Cazacu - Dvoűák, Enescu. Interpretări din Arhiva Radio România”.
Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român, cu participarea protagonistului albumului, în pauza concertului din seara zilei de 8 decembrie 2017, când violoncelistul Marin Cazacu va evolua pe scena Filarmonicii bucureștene. La finalul concertului, maestrul va oferi spectatorilor o sesiune de autografe.

Albumul cuprinde două înregistrări din Fonoteca Radio România: Simfonia concertantă op. 8 pentru violoncel și orchestră, o lucrare superbă ce evidențiază latura romantică a lui Enescu, mai ales în interpretarea inspirată (din 1995) a lui Marin Cazacu, alături de Orchestra Națională Radio dirijată de Horia Andreescu și Concertul op. 104 pentru violoncel și orchestră de Antonin Dvoűák, o înregistrare realizată în anul 2000 de Marin Cazacu împreună cu aceeași orchestră, condusă însă de Emil Simon. Prezentarea albumului este semnată de muzicologul Valentina Sandu-Dediu.


Compact-discul „Marin Cazacu - Dvoűák, Enescu” este disponibil pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro), la Librăria Casa Radio din str. Temișana nr. 31, București, și la standul din foaierul Sălii Radio, unde poate fi achiziționat la preț de producător.
Produsele Editurii Casa Radio se găsesc și în magazinele de specialitate (librăriile Humanitas, Cărturești ș.a.).

Arhiva evenimente