Evenimente
 
24 Octombrie 2017 - 25 Octombrie 2017 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : Răzvan Suma, Daniel Goiți
 
Eveniment
Multimedia
 

După o călătorie în șase orașe din România până acum, violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Daniel Goiți aduc turneul Vă place Beethoven? la București, marți, 24 octombrie, ora 19.00, într-un dublu eveniment la Sala Radio! Seara va debuta cu un concert 100% Beethoven, aflat în programul turneului susținut de cei doi muzicieni, iar la final publicul va avea surpriza unei întâlniri directe cu Răzvan Suma, care va acorda autografe pe cel mai recent său disc al său, apărut în această toamnă la Editura Casa Radio.

Într-un duet instrumental care s-a dovedit deja spectaculos în cele șase concerte de până acum, cei doi muzicieni vor interpreta trei sonate pentru pian și violoncel semnate de celebrul compozitor german căruia i-au dedicat turneul din acest an: Sonata în la major, op. 69, nr. 3, reper absolut și revoluționar al genului, alături de Sonata în do major, op. 102, nr. 1, și de Sonata în re major, op. 102, nr. 2.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe violoncelistul Răzvan Suma alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe în foaierul central al Sălii Radio. Autografele vor fi acordate de artist pe cel mai recent CD al său apărut la Casa Radio în această toamnă: Răzvan Suma. Haydn, Schumann – Concerte pentru violoncel. În acest album Răzvan Suma propune publicului două lucrări concertante pentru violoncel, înregistrări realizate în vara anului 2016 împreună cu Orchestra Națională Radio, condusă de Cristian Oroșanu: Concertul nr. 1 în Do major de Joseph Haydn și Concertul op. 129 în la minor de Robert Schumann.

Turneul Vă place Beethoven? a început pe 11 octombrie la Timișoara și se va încheia pe 30 octombrie la Pitești.

La câți spectatori au fost și la cât de frenetic au aplaudat, îmi e clar că le-a plăcut cu adevărat Beethoven. Retrăiesc aceeași bucurie și energia minunată pe care am simțit-o în fiecare an de când continuăm această aventură Vă place… Publicului i-a plăcut, m-am convins, și Bach, și Brahms, și tango, și Schumann, și Schubert… iar în acest an, Beethoven. Avem parte de o ospitalitate și de o primire extraordinare în fiecare oraș pe unde trecem. Este un turneu care mă face foarte fericit și aștept cu mare nerăbdare fiecare concert care urmează”, declara Răzvan Suma după concertul de la Bistrița, din 17 octombrie.

Iar mărturiile publicului nu fac decât să confirme intuiția artistului: „O mare bucurie acest turneu, mai ales că avem așa o toamnă frumoasă”, „Îmi place Beethoven, iar cu acești doi muzicieni de excepție Beethoven sună minunat... Muzica devine frumoasă și bună prin mâinile artiștilor”.

Solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români. A susținut sute de recitaluri și concerte în România și în străinătate și a participat la festivaluri internaționale de prestigiu. Suita de proiecte Vă place Bach?, Vă place Brahms?, Vă place tango? sau Vă place Schu...? l-a plasat pe Răzvan Suma în topul celor mai cunoscuți și apreciați violonceliștilor români. La acestea se adauga turneele Seară spaniolă și Seară britanică și turneele grupului ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică, dar și proiectul Tango la Cetate.

Pianistul Daniel Goiți, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, și-a desăvârșit formarea artistică în cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri și a realizat concerte și recitaluri în Grecia, Austria, Republica Moldova, Franța, Ungaria, Germania, Marea Britanie și SUA. A concertat în România alături de cele mai importante orchestre și a susținut recitaluri în țară și peste hotare. A fost distins cu premii la numeroase competiții naționale, a obținut Premiul I al Concursului George Enescu și Premiul I la Concursul Internațional Arthur Schanbel din Berlin, iar în prezent este invitat să jurizeze în cadrul unor importante concursuri muzicale.

Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Itinerar
11 octombrie, ora 19.00: Timișoara, Sala Capitol
14 octombrie, ora 19.00: Sfântu-Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuș
15 octombrie, ora 19.00: Casa de Cultură, Alba Iulia
16 octombrie, ora 19.00: Sala Pro Arte, Deva
17 octombrie, ora19.00: Bistrița, Sinagoga
18 octombrie, ora 19.00: Iași, Aula BCU
24 octombrie, ora 19.00: București, Sala Radio
30 octombrie, ora 19.00: Pitești, Sala Filarmonicii

Organizatori: Asociația Culturală „Analia Selis”
Coproducător: Centrul Cultural Media Radio România
Partener oficial: BMW
Proiect co-finanțat de UCIMR
Trasportator aerian oficial: Air France / KLM
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualități, Orchestrele și Corurile Radio România, TVR3, România Liberă, Cațavencii, Hotnews.ro, Business Review, Cariere, Forbes, Ziarul Metropolis, 9AM, Urbo.ro, Garbo, Media Trust, România TV
Sponsori: Sensi Blu, Vestra Grupul Elsaco, Cai de Vis

Un proiect Radio România

Arhiva evenimente