Evenimente
 
28 Martie 2017 - 29 Martie 2017 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : muzicologul Grigore Constantinescu
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio readuce în atenția publicului, în data de 28 martie, compact-discul intitulat Cvintete cu pian – Schumann, Enescu, apărut pe piață în primăvara anului 2016. Evenimentul este ocazionat de recitalul susținut de pianiștii Valentin Gheorghiu și Roxana Gheorghiu începând cu ora 19 la Sala Radio, prezentarea albumului fiind făcută de muzicologul Grigore Constantinescu în pauza recitalului, în foaierul central al sălii de concerte.
Alături de Cvintetul op. 44 în Mi bemol major pentru pian și coarde de Robert Schumann (interpretat de Valentin Gheorghiu împreună cu membrii Cvartetului „Voces”), albumul mai conține o creație camerală enesciană mai puțin cunoscută dar de certă valoare și atractivitate, Cvintetul cu pian op. 29 în la minor. Lucrarea a fost oferită publicului în primă audiție mondială târziu, la două decenii după compunere, în decembrie 1961. Între interpreți se remarcau frații Ștefan și Valentin Gheorghiu, cei care – alături de violonistul George Nicolescu, violistul Valeriu Pitulac și violoncelistul Aurel Niculescu – semnează și versiunea înregistrării speciale din 1981 de pe acest album.

Așadar, marți, 28 martie, la Sala Radio, publicul este așteptat la o nouă întâlnire cu arta interpretativă marca Gheorghiu și totodată încă o împlinire artistică a gândului exprimat de George Enescu într-o dedicație din anul 1939, fotocopiată în bookletul albumului Cvintete cu pian – Schumann, Enescu:
„Tânărului Ștefan Gheorghiu și fratelui său Valentin,
urându-le să îndeplinească tot ce s'așteaptă de la ei.
George Enescu”

Arhiva evenimente