Evenimente
 
7 Martie 2017 - 8 Martie 2017 , ora 18:00:00
Ceainăria Cărturești (Strada Pictor Arthur Verona, 13-15)
Participa : Cristina Deleanu, Doina Mândru, Cristina Voinea, Theodor Paleologu și Andrei Cornea
 
Bookmark and Share
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio vă invită marți, 7 martie, de la orele 18.00, la Ceainăria Cărturești din Strada Pictor Arthur Verona 13-15 din București, la o dezbatere și audiție specială marca Radio România, prilejuită de apariția audiobook-ului Din cauzele crizei sufletești de azi. 26 de conferințe radiofonice susținute de Alice Voinescu între 1933 și 1943.
Prima femeie doctor în filozofie din România, excepțională profesoară de estetică și istoria dramaturgiei, scriitoare, îndrumătoare spirituală la Asociația Creștinelor Femei și mentor al președintei sale, domnița Ileana, conferențiară la Radio în cadrul unor emisiuni de marcă precum „Universitatea Radio”, „Ora femeii”, „Ora tineretului”, „Viața culturală străină”, Alice Voinescu dovedește în scrierile sale radiofonice un extraordinar spirit pedagogic. Modul în care își expune tema intervenției sale, fie aceasta literară, estetică, socială, stilistica discursului său – toate scot la iveală o gândire originală și nuanțată, o personalitate cultivată, conștientă de rolul său educativ, acela de formare a unei generații tinere și de sfătuitoare – fermă și blândă în același timp – a femeilor tinere.
Audiobook-ul apărut la Editura Casa Radio în Colecția „Universitatea Radio” conține, pe lângă conferințele radiofonice, și un Medalion Alice Voinescu, semnat de Alexandru Paleologu, alături de „O mărturisire de credință” ce îi aparține lui Andrei Cornea, precum și Pagini de Jurnal în lectura Cristinei Deleanu. Cartea conține un cuvânt-înainte de Doina Mândru, o prezentare de Alexandru Paleologu și o postfață de Theodor Paleologu.
Despre personalitatea lui Alice Voinescu și rolul acesteia în conturarea unui discurs feminist, despre actualitatea unor asemenea conferințe radiofonice și despre audiobook-ul apărut la Editura Casa Radio vor vorbi Cristina Deleanu, Doina Mândru, Cristina Voinea, Theodor Paleologu și Andrei Cornea.

Vă așteptăm așadar marți, 7 martie, în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, de la orele 18, într-o întâlnire între generații, cu vocile prezentului și cu vocile de ieri, din fonoteca Radio România.
La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!

Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente