Evenimente
 
2 Noiembrie 2016 - 4 Noiembrie 2016 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : Ion Bogdan Ștefănescu, Mircea Martin
 
Eveniment
Multimedia
 
Radio România și Editura Casa Radio vă invită miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la concert și la o lansare specială. Recitalul Flautul fermecat. Clasic VIP, cu Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail, va fi urmat în pauza concertului, în foaierul Sălii Radio, de lansarea audiobook-ului Visători la steaua singurătății. Un eseu poetic și muzical realizat de regretatul Eusebiu Ștefănescu, alături de fiul său, Ion Bogdan, după versuri de Mihai Eminescu și Nichita Stănescu. Poezie, flaut și o voce de neegalat, într-o creație absolut originală – așa poate fi descris în puține cuvinte acest audiobook în care muzica fuzionează perfect cu poezia și cu mărturisirile autentice despre poezie. Înregistrarea a avut loc în decembrie 2013 în studiourile Radio România.

Lansarea va avea loc în prezența criticului și teoreticianului literar Mircea Martin. La finalul concertului, Ion Bogdan Ștefănescu va susține o sesiune de autografe pe acest nou audiobook marca Editura Casa Radio, apărut în colecția Fonoteca de Aur, Seria „Spectacolul poeziei”.

„Recitalul lui Eusebiu Ștefănescu nu este doar o recitare, ci și interpretare, interpretare în sensul de reflecție critică. Deloc întâmplător, autorul își definește prestația Eseu – și într-adevăr avem de-a face cu o sinteză de artă și de istorie literară în același timp. (...) Înlăuntrul aceleiași semnificații se înscrie și gestul fiului său – Ion Bogdan Ștefănescu, reputat muzician – de a-i acompania recitalul cu propriile compoziții în propria interpretare.” (fragment din booklet, Mircea Martin, „Un extraordinar recital-eseu”)

Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro.

Ascultă :

Arhiva evenimente