Evenimente
 
26 Mai 2016 - 27 Mai 2016 , ora 19:30:00
foaierul Teatrului de Comedie (Strada Sf. Dumitru nr. 2)
Participa : Silvia Cusursuz, Iulia Popovici, Attila Vizauer, Mircea Zăvoianu
 
Eveniment
Multimedia
 
Editura Casa Radio vă invită joi, 26 mai, de la ora 19.30, în foaierul Teatrului de Comedie (Strada Sf. Dumitru nr. 2), cu ocazia Festivalului Comediei Românești, București, ediția a XIV-a, la o întâlnire cu marii creatori ai umorului românesc: Constantin Tănase și Grigore Vasiliu-Birlic.
„Aici, Radio România. Radio București. Ascultați astăzi, în premieră, emisiunea «Ora veselă»”. Așa suna anunțul crainicei din 17 ianuarie 1929... D’ale lui Tănase 2 și La microfon… Birlic! sunt cele mai noi audiobook-uri apărute în Colecția „Ora veselă” și conțin pagini antologice din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii române, avându-i protagoniști pe doi maeștri ai umorului și satirei.
Constantin Tănase, creatorul teatrului românesc de revistă, era aplaudat nu numai pentru hazul său aparte, dar și pentru curajul de care dădea dovadă, criticându-i fără nici un fel de ezitare pe potentații vremii. Chiar și atunci când nu face politică pe scenă, Constantin Tănase se dovedește a fi, cu fiecare moment interpretat, un mare pamfletar. Un umor uneori incomod, poate prea dur, prea cinic, prea frivol pe alocuri. Pe D’ale lui Tănase 2 se regăsesc 17 scenete în interpretarea lui Constantin Tănase, înregistrări de pe discuri Odeon, realizate în perioada 1926-1934 și recondiționate în studiourile Radio România.
O figură admirată și venerată a teatrului românesc, Grigore Vasiliu-Birlic e un actor al vremurilor lui – vremuri ale satirei, farsei și comediei. O voce de o incredibilă complexitate, în interpretări care pleacă de la Goldoni, Gogol, Cehov, până la Alecsandri, Caragiale ori Tudor Mușatescu. La microfon… Birlic! conține atât fragmente din spectacole ale Teatrului Național Radiofonic, din perioada 1951-1963, cât și mai multe scenete umoristice, difuzate în emisiunea „Ora veselă” între 1967-1973, în regia artistică a lui Ion Vova.
Lansarea celor două audiobook-uri va avea loc în compania unor specialiști în teatru în toate formele sale, teatru radiofonic și teatru de comedie: Silvia Cusursuz, Iulia Popovici, Attila Vizauer, Mircea Zăvoianu.
Mai multe detalii pe http://www.edituracasaradio.ro și http://www.festco.ro.

Arhiva evenimente