Evenimente
 
6 Mai 2016 , ora 12:30:00
Sala de Conferințe a Hotelului Binder Bubi din Sighișoara
Participa : Florin Iaru, Daria Ghiu
 
Eveniment
Multimedia
 

Între 5 și 7 mai Editura Casa Radio se află la Sighișoara, alături de unul dintre autorii săi, Florin Iaru. Turnirul Scriitorilor. Scriitorii în Cetate, aflat la cea de-a treia ediție, este un eveniment literar care reunește numeroase voci literare ale momentului.

Vineri, 6 mai, între orele 12.30 și 13.20, în Sala de Conferințe a Hotelului Binder Bubi din Sighișoara, are loc lansarea audiobook-ului 18+. Povestiri alese și citite de autor de Florin Iaru, un audiobook apărut la sfârșitul anului 2015 la Editura Casa Radio, în Colecția „Lecturi pe întuneric”. Cele optsprezece povestiri de Florin Iaru au fost alese și citite într-o sesiune specială de înregistrări radiofonice din 26 iulie 2015, în Studiul Mihai Zirra al Radiodifuziunii Române. Audiobook-ul conține și un argument al autorului. Lansarea și discuția fac parte dintr-un eveniment mai larg din cadrul Turnirului Scriitorilor, intitulat Cărțile vorbesc și se aud.

Iată o mărturisire a autorului despre experiența scrierii și rostirii acestor povestiri: „…deși pare liber ca pasărea cerului, scriitorul e sclavul personajelor sale, obligat să le asculte și să le respecte părerile despre lume și viață. Când povestea începe, ea se constituie ca un teritoriu cu legi precise, cu o geografie și o istorie la fel de reale ca lumea de dincoace. De aceea, autorul e aproape obligat să își ascundă orgoliul și creativitatea între rânduri. Dar nu-i chiar atât de ciudat. Când citim o poveste pasionantă, aproape uităm că e scrisă, inventată de la un cap la altul și, culmea, uităm că citim. Suntem acolo. Participăm cu trup și suflet. “ (Florin Iaru, fragment din argumentul său intitulat „A visa, a imagina, a citi”)

Mai multe detalii despre Turnirul Scriitorilor și fiecare eveniment din program pe http://www.turnirulscriitorilor.com/
Mai multe detalii despre această apariție și colecția „Lecturi pe întuneric” pe http://www.edituracasaradio.ro/

Arhiva evenimente