Evenimente
 
6 Februarie 2016 - 16 Februarie 2016 , ora 19:00:00
Foaierul Ateneului Român
Participa : dirijorul Horia Andreescu, violonistul Gabriel Croitoru
 
Bookmark and Share
Eveniment
Multimedia
 

Recenta apariție a albumului aniversar „Sibelius 150. Interpretări alese din Arhiva Radio România”, în colecția „Maestro” a Editurii Casa Radio prilejuiește o sesiune de autografe oferite de cei doi mari artiști români: violonistul Gabriel Croitoru și dirijorul Horia Andreescu, a căror interpretare îl omagiază pe compozitorul emblematic al Finlandei.

„Puține personalități artistice s-au bucurat de cea mai înaltă prețuire a contemporanilor așa cum s-a întâmplat cu Jean Sibelius […] În vastul repertoriu al Orchestrei Naționale Radio, muzica lui Sibelius ocupă un loc important, astfel că discul pe care îl dedicăm memoriei compozitorului finlandez este realizat pe baza înregistrărilor acestui ansamblu, avându-l la pupitru pe dirijorul consacrat Horia Andreescu, cel care s-a aplecat în numeroase rânduri asupra partiturilor lui Sibelius și ca solist pe violonistul Gabriel Croitoru, considerat astăzi unul dintre cei mai reputați virtuozi români”, scrie muzicologul Olga Grigorescu în prezentarea CD-ului realizat de Editura Casa Radio în colaborare cu Serviciul Patrimoniu Cultural și Arhive al Radio România.

Cei doi maeștri vor da autografe pe albumul Sibelius 150 în foaierul Ateneului Român, sâmbătă, 6 februarie, la finalul concertului desfășurat începând cu ora 19, sub genericul Stagiunea Regală. Vă așteptăm!

Ascultă :

Arhiva evenimente