Cronici
 
Cronică
Multimedia
 
Agerpres :

Regele Mihai I i-a sfătuit, vineri, pe tinerii jurnaliști să pună la baza demersului jurnalistic respectarea adevărului.

„Uneori lucrurile sunt neplăcute, dar ele trebuie prezentate așa cum sunt, respectând adevărul", a spus regele, cu prilejul unei vizite la Societatea Română de Radiodifuziune.[…]

Mihai I a fost prezent, în Vinerea Mare, la lansarea volumului Istoria trece, cuvântul rămâne…, semnat de Vasile Ionescu, care cuprinde mărturii ale ultimului director al SRR din perioada precomunistă.

Un document subiectiv al unor momente de răscruce din istoria radioului romanesc, dar și ale României, după cum l-au caracterizat acad. Dan Berindei, vicepreședinte al Academiei Române, și istoricul literar Valeriu Râpeanu, ediția a fost îngrijită de Adrian Cioroianu și Liliana Mușețeanu.[…]

Fostul suveran și-a manifestat interesul pentru tehnica folosită în radioul public, declarând că vizitează pentru prima data aceasta instituție, însă și-a amintit cu emoție de momentul 23 august 1944 când a putut comunica cu țara prin intermediul celebrei proclamații.
„Îmi aduc aminte foarte bine când au venit, la palat, tehnicianul și cu directorul de atunci Vasile Ionescu. Proclamația era un lucru foarte important pentru popor", a spus emoționat regele Mihai I.

Președintele director-general al SRR, Maria Țoghina, a declarat la finalul vizitei, pentru AGERPRES, că apreciază această vizită drept „un arc” peste timp, un gest de reparație și reconstrucție morală în istoria romanilor.

2009-04-17 (The Epoch Times)